Επιστροφή στη δουλειά και μείωση παραγωγής γάλακτος

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC
Γεια σας,
έχω ένα βρέφος 6 μηνών, εδώ και 2 μήνες άρχισα να εργάζομαι. Το θήλαζα αποκλειστικά μέχρι 4 μηνών. Βγάζω με το θήλαστρο και του συμπληρώνω ένα γεύμα όσο εργάζομαι και το άλλο γεύμα τρώει ρυζάλευρο.

Εδώ και μια βδομάδα αντικαταστάθηκε και το 4 γεύμα με φρούτο. Η παραγωγή μου όμως εδώ και 2 μέρες άρχισε να μειώνετε. Έκανα αντλήσεις χτες αλλά έβγαλα μόνο 25ml. Τι μπορώ να κάνω για να αύξηση την παραγωγή μου; εν τω μεταξύ κατά την διάρκεια της νύκτας θηλάζω ανά τρεις ώρες.
Πολυάνα, Κύπρος
24/05/2013

Αγαπητή Πολυάνα,
η εισαγωγή των στερεών όπως το ρυζάλευρο, γίνεται μετά τον έκτο μήνα.Ήδη έχεις αντικαταστήσει γεύματα με συμπλήρωμα και ρυζάλευρο, ώστε αυτό να οδηγεί σε μείωση παραγωγής γάλακτος.

Θα σε συμβούλευα να επιστρέψεις στον αποκλειστικό θηλασμό με το να δημιουργήσεις μία ατομική τράπεζα γάλακτος και να εισάγεις τις στερεές τροφές, (χωρίς να αντικαταστήσεις το μητρικό γάλα με υποκατάστατο -δίνεις συμπλήρωμα μητρικού πού συντηρείς και αποθηκεύεις στο ψυγείο) μόλις το μωρό σου, συμπληρώσει τον έκτο μήνα.

Καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου!


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP