Έγκυος η πρώτη γυναίκα που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μήτρας

Μια 22χρονη Τουρκάλα, η οποία έγινε πριν από δύο χρόνια η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δωρήτρια, είναι πλέον έγκυος, κάτι που συνιστά και πάλι παγκόσμια πρωτιά!


«Τα προκαταρκτικά τεστ αυτών των δύο τελευταίων εβδομάδων είναι συμβατά με μια εγκυμοσύνη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο καθηγητής Μουσταφά Ουνάλ, αρχίατρος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ακντενίζ στην Αττάλεια της νότιας Τουρκίας.

Οι γιατροί κατάφεραν να μεταμοσχεύσουν με επιτυχία στη μήτρα της Ντεριά Σερτ πολλά από τα ωάριά της που είχαν προηγουμένως γονιμοποιηθεί τεχνητά με το σπέρμα του συζύγου της.

Η νεαρή Ντεριά είχε γεννηθεί χωρίς μήτρα, πρόβλημα που εμφανίζεται σε μία γυναίκα ανά 5.000. Είναι η πρώτη γυναίκα στην οποία μεταμοσχεύεται μήτρα από πτωματικό δότη. Ωστόσο, η πρώτη μεταμόσχευση μήτρας είχε πραγματοποιηθεί το 2000 στη Σαουδική Αραβία με μόσχευμα από ζωντανή δωρήτρια, κατέληξε όμως σε αποτυχία τρεις μήνες αργότερα.

Η εγκυμοσύνη της Ντεριά Σερτ παρουσιάζει πάντως πολλούς κινδύνους, τόσο για την ίδια όσο και για το έμβρυο, καθώς τα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα που λαμβάνει μπορούν να οδηγήσουν σε συγγενείς ανωμαλίες και πρόωρο τοκετό.

Η νεαρή γυναίκα προγραμματίζεται να γεννήσει με καισαρική δύο μήνες πριν από το φυσιολογικό τέλος της κύησης, μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Δημοσίευση: 28/05/2013, Πηγή: isarkadias

Σχετικά άρθρα:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP