Πέθανε ο πατέρας της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Σε ηλικία 87 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου του Cambridge πέθανε ο σερ Robert Edwards, του οποίου η πρωτοποριακή τεχνική της εξωσωματικής γονιμοποίησης έχει βοηθήσει να έρθουν στον κόσμο περισσότερα από 5 εκατομμύρια παιδιά.


«Η οικογένεια ανακοινώνει με βαθιά θλίψη ότι ο καθηγητής  σερ Robert Edwards, νικητής του βραβείου Νόμπελ, επιστήμονας και συν-πρωτοπόρος της εξωσωματικής γονιμοποίησης, απεβίωσε ειρηνικά στον ύπνο του την 10η Απριλίου του 2013 μετά από μακρά ασθένεια", ανέφερε η ανακοίνωση του πανεπιστημίου.  «Είναι ένας μεγάλος χαμός για την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του.»

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ο  σερ Edwards και ο Δρ Steptoe έγιναν διάσημοι μετά την ανάπτυξη της τεχνικής της εξωσωματικής γονιμοποίησης, η οποία οδήγησε στη γέννηση της Λουίζ Μπράουν — του πρώτου παιδιού του δοκιμαστικού σωλήνα στον κόσμο — το 1978.

Το έργο τους κέρδισε τους την ευγνωμοσύνη πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά επικρίθηκε από το Βατικανό.

Ο σερ Edwards, ο οποίος άρχισε την εργασία για τη γονιμοποίηση το 1955, κέρδισε το βραβείο Νόμπελ για τη φυσιολογία ή την ιατρική το 2010 "για την ανάπτυξη της εξωσωματικής γονιμοποίησης". Ένα χρόνο αργότερα, χρίστηκε ιππότης για " τις υπηρεσίες του προς την ανθρώπινη αναπαραγωγική βιολογία".

Ο Martin Johnson, καθηγητής της αναπαραγωγικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Cambridge - και ο  πρώτος μεταπτυχιακός φοιτητής του  Edwards είπε στην εφημερίδα Guardian : «Ο Bob Edwards ήταν ένας αξιόλογος επιστήμονας που άλλαξε τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Δεν ήταν μόνο ένας οραματιστής στον τομέα της επιστήμης του, αλλά και στην επικοινωνία του με το ευρύ κοινό σχετικά με επιστημονικά θέματα , στα οποία ήταν ένας μεγάλος πρωτοπόρος.»

Πηγή: sigmalive

Σχετικά άρθρα: 


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP