Ο θηλασμός και ο φαύλος κύκλος του μπιμπερό

Όταν δίνουμε στο μωρό ένα μπιμπερό με τεχνητό γάλα (φόρμουλα)*


...το μωρό αργεί να το χωνέψει σε σχέση με το μητρικό γάλα που είναι ιδιαίτερα εύπεπτο, οπότε κοιμάται για περισσότερη ώρα με αποτέλεσμα να θηλάζει λιγότερες φορές μέσα στην ημέρα.

Έτσι όμως το γάλα μένει στο στήθος της μητέρας και η παραγωγή σταδιακά μειώνεται καθώς ο θηλασμός υπακούει στον νόμο της ζήτησης και της προσφοράς, (μειώνεται δλδ η ζήτηση, μειώνεται και η παραγωγή).

Όταν όμως το στήθος παράγει λιγότερο γάλα, το μωρό αρχίζει να χάνει την υπομονή του κάθε φορά που προσπαθεί να θηλάσει και τότε αρνείται το στήθος αναζητώντας πάλι το μπιμπερό... και κάπως έτσι συχνά οδηγείται σε πρόωρο αποθηλασμό!

__________________

* χωρίς ιατρικό λόγο

Free download 556 KB (high res): http://goo.gl/v69CJ

Διαδώστε την πληροφορία σε κάθε έγκυο και σε όλες τις νέες μητέρες που γνωρίζετε και ενδιαφέρονται να θηλάσουν τα μωρά τους!

Σχετικά άρθρα:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP