Επαρκούν οι θηλασμοί που κάνει για την ανάπτυξή του και την παραγωγή μου;

Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
O γιος μου είναι 50 ημερών και θηλάζουμε αποκλειστικά. Πριν μια εβδομάδα μου είπε ο παιδίατρος να μην τον ξυπνάω το βράδυ για φαγητό, έτσι λοιπόν ξυπνάει μόνος του στις 5 με 6 ώρες. Τρώει όχι πολύ θα έλεγα γιατί τον ενοχλεί η κοιλίτσα του και ξανακοιμάται και μετά από 3 ώρες ξανατρώει.

Γεννήθηκε 3670 στις 20/2 και από το μαιευτήριο φύγαμε 3290γρ. Στις 10/4 ήταν 5040γρ. Την ημέρα τρώει οπότε ζητήσει, συνήθως στις 2 με 3 ώρες και κάποιες φορές στις 4. Επίσης την τελευταία Βδομάδα τρώμε σε ένα στήθος κάθε φορά ενώ πριν και τα δυο, του δίνω και το άλλο αλλά δεν το θέλει, σπάνια θα μου ζητήσει και τα δυο.

Το άγχος μου είναι αν είναι εντάξει τα γεύματα του για να παίρνει εκείνος βάρος και να συνεχιστεί η παραγωγή γάλακτος από το στήθος μου.

Σας ευχαριστώ
Ζωή, Σαντορίνη
23/04/2013
Αγαπητή φίλη,
σας εύχομαι να χιλιάσετε τις 50 μέρες θηλασμού, τα πάτε πάρα πολύ καλά.

Μεγαλώνοντας ένα μωρό ρυθμίζει αυτό τα γεύματα του, όπως στη προκειμένη περίπτωση. Εφόσον "αναπληρώνει" τα γεύματά του την ημέρα (όπως αντιλαμβάνομαι από τα γραφόμενα σας) δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ανάπτυξή του ή την παραγωγή σας.

Επίσης είναι φυσιολογικό μετά τις πρώτες δυο εβδομάδες ένα μωρό να θηλάζει μόνο από το ένα στήθος και να απολαμβάνει με αυτό το τρόπο όλη τη "κρέμα γάλακτος" που συνήθως παράγεται προς το τέλος του γεύματος.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP