Από τότε που του δίνω ξένο γάλα γκρινιάζει όταν θηλάζει

Από τότε που του δίνω ξένο γάλα γκρινιάζει όταν θηλάζει

Μαία

Καλησπέρα. Το πρόβλημά μου είναι πως εδώ και μία εβδομάδα δίνω συμπλήρωμα γύρω στα 70-90ml στο 3 μηνών και 11 ημερών γιο μου με προτροπή του παιδιάτρου αν και δεν έχει χάσει βάρος. Ο μπέμπης είναι 6 κιλά και 65 πόντους και από τότε που του δίνω ξένο γάλα γκρινιάζει κάθε φορά που προσπαθώ να τον θηλάσω.

Έχω στεναχωρηθεί αρκετά γιατί θέλω να συνεχίσω να τον θηλάζω και φοβάμαι μήπως έμαθε το μπιμπερό ή το χειρότερο μήπως δε του φτάνει το γάλα μου, σημειωτέον τρώει μόνο 10 λεπτά κάθε φορά, το στήθος μου δεν το νιώθω πρησμένο παρόλαυτα όταν το πιέζω βγαίνει γάλα. Φοβάμαι μήπως μειώνεται το γάλα μου.

Ελένη Λ., Αθήνα

08/04/2013
Καλησπέρα σας
Το ότι δίνεται  συμπλήρωμα στο παιδί με προτροπή του παιδιάτρου σημαίνει ότι κάτι είχε προηγηθεί από αυτήν την απόφαση, και αυτό μπορεί να θέλει διερεύνηση, δηλαδή ο λόγος.

Παρά ταύτα μπορείτε να συνεχίσετε  να θηλάζετε  ακολουθώντας ένα πρωτόκολλο επαναγαλακτισμού. Επαναγαλακτισμός είναι η αύξηση στην παραγωγή του μητρικού γάλακτος με αποτέλεσμα την μείωση και κατάργηση  του συμπληρώματος στο μωρό .

Η διάρκεια του επαναγαλακτισμού μπορεί να είναι από τρεις έως έξι εβδομάδες. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, σημαντικό είναι να υπάρχει έξτρα υποστήριξη της λεχώνας από το περιβάλλον της, το σύζυγο και άλλα σημαντικά για αυτήν άτομα. Η διαδικασία είναι απαιτητική από άποψη χρόνου και απαιτεί αφοσίωση από τη μητέρα.

Σχηματικά κάνουμε τα εξής:

  • Επαφή της μητέρας με το μωρό δέρμα με δέρμα και άφθονη αγκαλιά όλο το 24ωρο
  • Συχνοί  θηλασμοί και άντληση
  • Λήψη ουσιών με φαρμακολογικές ιδιότητες αύξησης της γαλακτοφορίας
  • Χορήγηση όλο και λιγότερου συμπληρώματος
  • Όχι πιπίλες και άλλες θηλές

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *