Καλή πρωταπριλιά (2013)


Καλωσορίζουμε τον Απρίλιο! Τον υποδεχόμαστε με τις φωτογραφίες που επιλέξαμε για αυτόν τον μήνα στο φετινό μας ημερολόγιο "Στιγμές Θηλασμού"* και το μήνυμα: "Ο θηλασμός είναι πράξη μίμησης!".


Ο θηλασμός είναι μια πράξη μίμησης που δεν έχει επιρροή μονάχα στις γυναίκες, αλλά ακόμη και στα μικρά παιδιά!

Και αυτό, δεν είναι ψέμα, όπως αυτά αυτά που συνηθίζουμε να λέμε τέτοια μέρα (πρωταπριλιά βλέπετε!). Είναι πέρα για πέρα αλήθεια!

Όταν από νωρίς εξοικειώνονται με την εικόνα του θηλασμού, αναγνωρίζουν πως αυτός είναι ο φυσιολογικός τρόπος διατροφής ενός βρέφους κι έτσι, αντίθετα με αυτό που θέλει να τους περάσει η κουλτούρα του μπιμπερό μέσα από τα παιχνίδια του εμπορίου... βλέπουμε μικρά κοριτσάκια, όταν παίζουν με τις κούκλες τους, να τις θηλάζουν!!

Και οι φωτογραφίες που επιλέξαμε για τον Απρίλιο, δείχνουν ακριβώς αυτό! Την ώρα που οι μαμάδες θηλάζουν τα μωρά τους, οι μεγαλύτερες κόρες τους θηλάζουν τις κούκλες τους!! (πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη). Και να δείτε, που αυτά τα κοριτσάκια, αργότερα, όταν θα μεγαλώσουν και γίνουν με τη σειρά τους μητέρες, θα θηλάζουν τα δικά τους παιδιά έχοντας μάλιστα στο πλευρό τους, υποστηρικτικές γιαγιάδες (τις μητέρες τους!). Δεν είναι υπέροχο;

Ο θηλασμός είναι μια πράξη μίμησης και για τις γυναίκες αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία! Όσο πιο συχνά οι μητέρες θηλάζουν τα παιδιά τους και μάλιστα δημόσια, τόσο ο κόσμος θα εξοικειώνεται με την εικόνα του θηλασμού, έτσι που όχι μόνο τα ποσοστά μητρικού θηλασμού θα αυξηθούν στη χώρα μας, αλλά θα έρθει και μια μέρα που η θέα μια μητέρας που θηλάζει το παιδί της πχ στο πάρκο ή σε ένα εμπορικό κέντρο, θα είναι τόσο συνήθης που δεν θα προκαλεί καμία (αρνητική) εντύπωση (όπως έγινε πρόσφατα στη συμπρωτεύουσα, με την Σάντυ Κουτσοσταμάτη!).

Καλό Μήνα σε όλους και θυμηθείτε! Ο θηλασμός, είναι μεταδοτικός!!

*Το ημερολόγιο "Στιγμές Θηλασμού" είναι μια πρωτοβουλία του mitrikosthilasmos.com για την προαγωγή και υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού!

Δείτε το ΕΔΩ και αποκτήστε το κι εσείς ΔΩΡΕΑΝ ή μοιραστείτε το ελεύθερα!

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP