Οι τσακωμοί των γονιών επηρρεάζουν τα μωρά ακόμη και στον ύπνο τους


Αμερικάνοι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, θέλησαν να διαπιστώσουν κατά πόσο μια κοινή πηγή πρώιμου στρες στην ζωή των παιδιών –οι τσακωμοί των γονιών– σχετίζεται με τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλός τους, και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο  εγκέφαλος των μωρών ανταποκρίνεται στον οργισμένο τόνο της φωνής που ακούγεται στο χώρο, ακόμη και όταν το μωρό κοιμάται.


Για να εξετάσουν την υπόθεσή τους παρακολούθησαν με μαγνητικές τομογραφίες 20 μωρά ενώ κοιμούνταν. Κατά τη διάρκεια του ύπνου εξέθεσαν τα μωρά σε συζητήσεις που γίνονταν σε θυμωμένο, σχετικά έντονο, χαρούμενο ή ουδέτερο τόνο.

Παρατήρησαν ότι ακόμη και όταν κοιμούνται τα παιδιά παρουσιάζουν διαφορετικό μοτίβο εγκεφαλικής δραστηριότητας ανάλογα με τον τόνο της φωνής που ακούν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές αποδεικνύεται ότι τα παιδιά δεν «προσπερνούν» τις συναισθηματικές εντάσεις που εκτυλίσσονται ακόμη και όταν αυτά κοιμούνται όπως π.χ. οι συγκρούσεις των γονιών και η έκθεση σε αυτές μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που το εγκέφαλός τους ανταποκρίνεται στα συναισθηματικά ερεθίσματα και το στρες.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP