Εργαστήριο θηλασμού από τον "Γαλαξία"

Ένα τέτοιο εργαστήρι γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο "Γαλαξίας", ο Σύλλογος Διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας Ελλάδος σας προσκαλεί στο εργαστήριο θηλασμού με την Catherine Watson Genna Bs, IBCLC, που διοργανώνει την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 στη μνήμη της γυναικολόγου, IBCLC Μιλένας Ρούζκοβα.


Το εργατήριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν” - Baby Friendly Hospital (Ρίμινι 1, Χαϊδάρι) σε δύο τμήματα (πρωινό, απογευματινό).

Το εργατήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας με γνώση σε θέματα θηλασμού (θα χορηγηθούν μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης CERPs). Θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα και δε θα υπάρχει διερμηνεία, ωστόσο το συνοδευτικό κείμενο των παρουσιάσεων (power point) θα είναι στα Ελληνικά.

Κόστος συμμετοχής 

  • Για τα μέλη του Γαλαξία: 50 ευρώ και για τα 2 τμήματα (πρωινό, απογευματινό) ή 25 ευρώ για ένα από τα δύο
  • Για μη μέλη: 60 ευρώ και για τα 2 τμήματα ή 30 ευρώ για ένα από τα δύο

Δηλώσεις συμμετοχής 

Με κατάθεση στο λογαριασμό του συλλόγου: ALPHABANK 199-002101-102002 στο όνομα Μαρία Μπόμπου με το όνομά σας στην Αιτιολογία Κατάθεσης και ενημέρωση για την κατάθεση στην ταμία του Συλλόγου Μαρία Μπόμπου Φερτάκη (maria.fertaki@gmail.com).


Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θέσεις περιορισμένες.
Περισσότερες πληροφορίες στο maria.fertaki@gmail.com

Το event στο facebook

Χορηγός Επικοινωνίας: mitrikosthilasmos.com


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΩΙ

9.00-11.00 Evidence Based Lactation Support: Anatomy, Physiology and Function
11.00-11.15 Διάλειμμα
11.15-12.45 Helping tongue-tied babies to breastfeed
13.15-14.45 The non-latching infant: Τhe first 48 hours and beyond.
14.45-15.30 Διάλειμμα

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

15.30-17.00 Choosing and using breastfeeding tools: A Clinical Reasoning Approach
17.00-17.15 Διάλειμμα
17.15-18.45 Breastfeeding management case studies
18.45-19.30 ΕρωτήσειςΛίγα λόγια για την Catherine Watson Genna

Η Catherine Watson Genna εργάζεται ώς IBCLC από το 1992 σε ιδιωτικό ιατρείο στη Νέα Υόρκη.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ανατομικές, γενετικές και νευρολογικές επιρροές στην δεξιότητα θηλασμού του βρέφους, και γράφει και μιλάει για τα θέματα αυτά. Συμμετέχει ως συντάκτης στην έκδοση του περιοδικού «Clinical Lactation». 

Η Catherine έχει πραγματοποιήσει έρευνα με τη χρήση υπερήχων σχετικά με το θηλασμό και το συντονισμό θηλασμού κατάποσης σε βρέφη με αγκυλογλωσία.
Η αγάπη της για την φωτογραφία την οδηγεί στο να παρουσιάζει τα συχνά τεχνικά θέματά της με πολλές φωτογραφίες και βίντεο. 

Είναι η συγγραφέας των Supporting Sucking Skills in Breastfeeding Infants (Jones and Bartlett Publishers, 2013 and 2008) and Selecting and Using Breastfeeding Tools (Hale Publishing, 2009)

Λίγα λόγια για την Μιλένα Ρούζκοβα

Η Μιλένα γεννήθηκε στην Τσεχία. Σπούδασε μαιευτική γυναικολογία στην Τσεχία, την Αγγλία και την Αμερική και εργάστηκε ως γιατρός στο ΕΣΥ στα Νοσοκομεία Κομοτηνής και Ξάνθης και στο ΙΚΑ Ξάνθης.

Ήταν από τους πρώτους IBCLC στην Ελλάδα , συντονίστρια των εξετάσεων IBLCE στη χώρα μας από το 1996-2008, ιδρυτικό μέλος του Γαλαξία και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του από την ίδρυση του το 2007.

Υποστήριξε θερμά και έμπρακτα, με αυτοθυσία τον φυσικό τοκετό και το ίδιο θερμά αγωνίστηκε για να σταματήσει την παράλογη αύξηση των καισαρικών τομών.

Ανάμεσα στα όνειρα της ήταν η αναβάθμιση της εκπαίδευσης για το μητρικό θηλασμό.

Πιστεύουμε όλοι στο Γαλαξία πως η Μιλένα θα ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη και χαρούμενη από ένα εργαστήρι υψηλού επιπέδου για το μητρικό θηλασμό στην Ελλάδα.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP