Από τα μάτια φαίνεται το γιατί κλαίει ένα μωρό

Τα μωρά κλαίνε επειδή δεν μπορούν να εκφράσουν με κάποιον διαφορετικό τρόπο τα αισθήματα τους

Έρευνα του περιοδικού Spanish Journal of Psychology αναφέρει πως οι κινήσεις των ματιών των μωρών, καθώς και η δυναμική του κλάματός τους, αποτελούν ενδεικτικά στοιχεία για να αντιληφθεί ένας γονιός την αιτία πίσω από το κλάμα του μωρού τους.


Τα μωρά κλαίνε επειδή δεν μπορούν να εκφράσουν με κάποιον διαφορετικό τρόπο τα αισθήματα τους. Έτσι, όταν αισθάνονται θυμό, πόνο, πείνα ή φόβο, καταφεύγουν στο κλάμα, προκειμένου να αντιληφθούν οι γύρω τους τι αισθάνονται.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο τρόπος με τον οποίο κλαίει ένα μωρό και η κίνηση των ματιών του αποτελούν ενδείξεις για την αιτία πίσω από αυτό. Όταν ένα μωρό κλαίει με τα μάτια ανοιχτά, συνήθως αυτό είναι δείγμα φόβου ή και θυμού, ενώ όταν κρατά κλειστά τα μάτια του, τότε το μωρό αισθάνεται κάποιο είδους πόνο.

Η ένταση του κλάματος του μωρού είναι επίσης ένας τρόπος να αντιληφθούμε για ποιον λόγο το παιδί μας είναι ανήσυχο. Επί παραδείγματι, όταν το κλάμα σταδιακά μειώνεται σε ένταση, είναι πιθανό το μωρό να εκφράζει το συναίσθημα του θυμού. Αντίθετα, όταν τα μωρά πεινάνε ή πονάνε, τότε το κλάμα τους διαρκώς εντείνεται.

Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν συνολικά 20 μωρά ηλικίας από 3 ως 18 μηνών και εξετάστηκαν οι αντιδράσεις τους σε διάφορες συναισθηματικές εκφάνσεις τους. Στην έρευνα συμμετείχαν και οι γονείς. Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, το πιο δύσκολο ήταν να ξεχωρίσουν αν τα μωρά αισθάνονται εκνευρισμό ή φόβο.

Πηγή: zougla

Σχετικά άρθρα:


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP