Τεχνολόγος τροφίμων εταιρείας βρεφικού γάλακτος καταδικάστηκε για θάνατο βρεφών

Σε φυλάκιση δυόμισι ετών καταδίκασε Ισραηλινό δικαστήριο την περασμένη Πέμπτη έναν τεχνολόγο τροφίμων εταιρείας βρεφικού γάλακτος για τον θάνατο και την πρόκληση σωματικών βλαβών σε βρέφη τα οποία κατανάλωσαν γάλα σε σκόνη με βάση την σόγια, το οποίο δεν περιείχε μια βιταμίνη που είναι ζωτικής σημασίας για το κεντρικό νευρικό σύστημα.


Ο Φρέντερικ Μπλακ, είχε κριθεί ένοχος τον περασμένο μήνα για την εξ αμελείας πρόκληση θανάτων και σοβαρών σωματικών βλαβών σε βρέφη και σήμερα το δικαστήριο στην Πετάχ Τικβά, κοντά στο Τελ Αβίβ, τον καταδίκασε σε φυλάκιση δυόμισι ετών.

Δύο μωρά που τρεφόντουσαν με το γάλα αυτό πέθαναν το 2003. Άλλο ένα πέθανε αργότερα, ενώ δύο υπέστησαν παράλυση.

Το δικαστήριο έκρινε τον Μπλακ ένοχο εξ αμελείας επειδή δεν είχε εντοπίσει ότι η σκόνη γάλακτος δεν περιείχε βιταμίνη Β1.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γκιντεόν Λάντσμπεργκερ, και ένας πρώην κύριος μέτοχος, ο Μοσέ Μίλερ, απηλλάγησαν των κατηγοριών που τους βάρυναν, οι οποίες ήταν οι ίδιες με αυτές που είχαν απαγγελθεί στον Μπλακ.

Ωστόσο ο Λάντσμπεργκερ κρίθηκε ένοχος για την μη τήρηση των προδιαγραφών και καταδικάστηκε σε αστυνομική επιτήρηση για τρεις μήνες και στην καταβολή ενός συμβολικού προστίμου 10.000 σέκελ (περίπου 2.000 ευρώ).

Η έλλειψη βιταμίνης Β1 μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε συστήματα του οργανισμού, ιδιαίτερα στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Δημοσίευση: 26/03/2013, Πηγή: sigmalive

Σχετικά άρθρα:


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP