Είναι 2 μηνών και θέλει να θηλάζει συνεχώς. Τί να κάνω;

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC
Γεια σας,
Έχω έναν μικρό 56 ημερών, γεννήθηκε με βάρος 3150γρ. Θηλάζει αποκλειστικά άλλα είναι αρκετά γκρινιάρης και ανακουφίζετε μόνο όταν τον βάζω στο στήθος με αποτέλεσμα την περισσότερη μέρα να θηλάζει ή και μόνο να πιπιλάει στο στήθος.

Η παιδίατρος μου είπε να μην τον ταΐζω νωρίτερα από τις 2 ώρες κάτι που το προσπάθησα αλλά ο μικρός μου δεν σταματάει το κλάμα αν δεν τον βάλω στο στήθος. Όλα δηλώνουν ότι τρέφετε αρκετά καλά νομίζω.

Να προσπαθήσω να του σταματήσω το συνήθειο να είναι συνεχώς στο στήθος ή να τον αφήνω να τρώει όσο θέλει; Υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσει υπερπαραγωγή στο στήθος αν τον αφήνω να πιπιλάει συνεχώς;

Χαρά, Ηράκλειο
01/03/2013

Αγαπητή Χαρά να σού ζήσει!

Το μωρό σου εφόσον αναπτύσσεται φυσιολογικά, δεν υπάρχει ανησυχία, γιατί θηλάζει τόσο συχνά.

Ο θηλασμός δεν έχει ωράριο και τα βρέφη συνεχίζουν να θηλάζουν, ακόμη και ενώ έχουν χορτάσει, θηλάζουν γιατί ικανοποιούν και άλλες ανάγκες τους στο στήθος.

Συνέχισε με το να ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες του παιδιού σου .

Καλή συνέχεια!


2 σχόλια :

Ανώνυμος ,  1/3/13 15:39  

δωσε απλοχερα το στηθος! θα στρωσει με τον καιρο θελει υπομονη κ επμονη αλλα οσο περναει ο καρος θα διαπιστωσεις και μονη σου την ευκολα του θηλασμου! δεν αποστειρωνεις δεν κουβαλας μαζι σου μπουκαλια γαλατα κτλ ελευθερια κινησεων!μεγαλη υποθεση! και οσο για το βραδυ παρτον μαζι σου στο κρεβατι και απλα αφεθειτε!καλους θηλασμους!Εγω τα καταφερα για 11 μηνες με 2 παιδια και το ενα στο σχολειο και εχω φιλες που συνεχιζουν ακομη 26 μηνων!

MARIA 2/3/13 11:04  

Αγαπημένη μου Χαρα, κάθε αρχή και δύσκολη ! Εγω θηλαζω αποκλειστικά εδώ και 18 μήνες και απο την αρχή η μικρή μου θηλαζε ανά ένα τέταρτο , έτσι νόμιζα κι εγω ότι δεν χορταινεί´ και είχα τις ίδιες σκέψεις με σένα. Το μόνο που απο ζητούσε ήταν η ασφάλεια και η στοργή στην αγκαλιά της μαμάς. Ακόμη και σήμερα όταν ειναι άρρωστη ή κακοκεφη θηλαζει όλη τη μέρα. Εγω ακολούθησα τον κανόνα να είμαι διαθέσιμη για την μικρή μου παντού και πάντα και δεν το μετάνιωσα όσο δύσκολο κι αν ήταν αυτο πολλές φορές το έκανα να δείχνει εύκολο! Καλή συνέχεια στο υπέροχο ταξίδι του θηλασμου...!

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP