Το καυσαέριο μειώνει το βάρος γέννησης του νεογνού

Όσο υψηλότερη η έκθεση στην ρύπανση τόσο χαμηλότερο το μέσο σωματικό βάρος γέννησης του μωρού

Σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Environmental Health Perspectives, οι έγκυες γυναίκες που ζουν σε περιοχές με σημαντική ατμοσφαιρική ρύπανση κινδυνεύουν να αποκτήσουν παιδιά με χαμηλό σωματικό βάρος.


Ερευνητική ομάδα της Διεθνούς Συνεργασίας για την Ατμοσφαιρική Ρύπανση και τα Αποτελέσματα της Κύησης (ICAPPO) με επικεφαλής την Δρ Τρέισι Γούντροφ από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο μελέτησε στοιχεία για περισσότερα από τρία εκατομμύρια γεννήσεις σε εννέα έθνη.

Αν και η επίπτωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης βρέθηκε να είναι μικρή και δεν θα πρέπει να προκαλέσει ανησυχία στο κοινό, συνολικά η επίδραση κρίθηκε σημαντική από τους επιστήμονες, δεδομένου ότι τα παιδιά με χαμηλό σωματικό βάρος γέννησης διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο προβλημάτων υγείας και θανάτου. Η πλειοψηφία βέβαια επιβιώνει αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εκδήλωσης διαφόρων παθήσεων όπως ο διαβήτης και η καρδιακή νόσος στην ενήλικη ζωή.

Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν λοιπόν στα αιωρούμενα μικροσωματίδια που έχουν την ικανότητα να εισχωρούν βαθιά στους πνεύμονες του ανθρώπου. Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του σωματικού βάρους γέννησης και της μόλυνσης της ατμόσφαιρας. Όσο υψηλότερη η έκθεση στην ρύπανση τόσο χαμηλότερο το μέσο σωματικό βάρος γέννησης του μωρού.

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα οποία εκτιθέμεθα όλοι, επηρεάζουν ποικιλοτρόπως την υγεία μας», εξηγεί η Δρ Γούντροφ.

Ο Δρ Τόνι Φλέτσερ, λέκτορας Περιβαλλοντικής Επιδημιολογίας στη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου σχολιάζει ότι «η μελέτη είναι εξαιρετικής ποιότητας και τα συμπέρασμα ξεκάθαρα. Ενώ η μέση επίδραση ανά βρέφος είναι μικρή και δεν θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία στους μέλλοντες γονείς, συνολικά για τον πληθυσμό ο κίνδυνος τελικά είναι σημαντικός».

Πηγή: healthyliving

Σχετικά άρθρα

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP