Μια άντληση ημερησίως μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή μου;

Απαντά η Δέσποινα Τσακίρη Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
www.despoinatsakiri.gr
Θηλάζω αποκλειστικά τη μικρή μου 2 μηνών. Θα ήθελα για εντελώς περιστασιακή χρήση να μάθει να πίνει δικό μου γάλα αντλημένο με μπιμπερό για λίγες φορές που μπορεί να χρειαστεί να λείψω.

Έτσι έχω ξεκινήσει δέκα μέρες τώρα και κάνω μια άντληση το πρωί (50-100 ml) τα οποία της τα δίνω το απόγευμα σε συνδυασμό με στήθος. Τις πρώτες μέρες δεν έπιανε το μπιμπερό και δεν την πίεσα, όμως τώρα 4-5 μέρες το πίνει.

Ήθελα να ρωτήσω αυτή η τακτική μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή μου;
Παναγιώτα Μ., Αθήνα
22/02/2013

Καλησπέρα! Συγχαρητήρια που θηλάζεις!
Το μωρό σου παίρνει ικανοποιητικότατα βάρος, και αυτό φαίνεται τόσο από τις πάνες που λερώνει, όσο και από το βάρος του.

Η εγκατάσταση της μάξιμουμ παραγωγής γάλακτος συντελείται τις πρώτες 40-60 μέρες (φάση εγκατάστασης θηλασμού) και κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης είναι που προτείνουμε αποφυγή τεχνητών θηλών και μπιμπερό.

Εσύ έχεις ξεπεράσει αυτό το στάδιο, οπότε η μία και μοναδική άντληση που κάνεις σαφέστατα δεν θα επηρεάσει την παραγωγή σου.

Καλή συνέχεια!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Σχετικά άρθρα:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP