Είναι φυσιολογικό να χορταίνει μέσα σε 4 λεπτά;

Απαντά η Βασιλική Δανηλάτου
Ιατρός Αιματολόγος MD, PhD, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Επιμελήτρια Β' Αιμοδοσίας ΒΓΝΗ, Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια ΙΜΒΒ, ΙΤΕ
www.lactation.gr
Καλημέρα,
Η μικρή μου είναι 48 ημερών. Σχεδόν από την αρχή έτρωγε μέσα σε λίγη ώρα. Θήλαζε 6-7 λεπτά και τώρα μέσα σε 3-4 λεπτά, το πολύ να πάει 5 λεπτά.

Πνίγεται όταν θηλάζει, τις πιο πολλές φορές γκρινιάζει και χτυπιέται στο στήθος, τις πιο πολλές φορές και πιο πολύ το απόγευμα θηλάζει για λίγο, την βάζω να ρευτεί, μετά από μισή ώρα και παραπάνω, τρώει για λίγο, πάλι μέχρι να φάει κάνει σαν τρελή να φάει αλλά κλαίει κιόλας και δεν τρώει... κάνει αναγωγές σε όλα τα γεύματα τις, έχει ελαφριά παλινδρόμηση..

Είναι φυσιολογικό να χορταίνει μέσα σε 4 λεπτά περίπου; Σκεφτικά να τις δώσω συμπλήρωμα. Τί να κάνω;
Ελευθερία Τ., Ρόδος
27/02/2013

Θα πρότεινα να δοκιμάσετε να τη θηλάζετε μόνο από το ένα στήθος συνεχόμενα, για 3-4 ώρες και μετά από το άλλο για 3-4 ώρες πάλι. Υπάρχει κίνδυνος να μην παίρνει το πλούσιο σε λίπος γάλα, αν τρώει μόνο για 4 λεπτά από το κάθε στήθος, για αυτό καλύτερα να επιμείνετε στο ίδιο στήθος και όχι να αλλάζετε συχνά στήθος.

Οι αναγωγές συνήθως είναι φυσιολογικές στα βρέφη, θα βοηθούσε να θηλάζετε το βρέφος σε ημιόρθια θέση και να το κρατάτε στην αγκαλιά σας για τουλάχιστον 1/2 ώρα πριν το ξαπλώσετε. Επίσης θα βοηθούσε ανασήκωση του στρώματος του βρέφους με μία σφήνα.

Αν το μωρό πνίγεται στο στήθος ίσως βοηθήσει να ξαπλώσετε προς τα πίσω και το μωρό να είναι μπρούμυτα πάνω σας.

Δε θα πρότεινα να δώσετε συμπλήρωμα, το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο!___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP