Τί φταίει και ενώ θηλάζει και τρώει στέρεες τροφές, δεν βάζει καλό βάρος;

Παιδίατρος
Η μπέμπα μου γεννήθηκε σχεδόν 1 μήνα πρόωρη επειδή δεν έπαιρνε βάρος. Γεννήθηκε 2.260 και σήμερα που είναι εφτά μηνών είναι σχεδόν 6 κιλά.

Θηλάζω αποκλειστικά, αλλά λόγω του χαμηλού της βάρους, η παιδίατρός μας μας συνέστησε να ξεκινήσουμε την κρέμα ρυζάλευρο-βανίλια στον 5ο, τη φρουτόκρεμα στον 6 και τώρα ξεκινάμε και τα λαχανικά με το κρέας. Παρόλ' αυτά, η αύξηση βάρους της μικρής μειώθηκε αισθητά τους τελευταίους 2 μήνες.

Η παιδίατρος επίσης μου συνέστησε να σταματήσω να θηλάζω, επειδή έχω αδιαθετήσει και συνεπώς το γάλα δεν έχει την ίδια ποιότητα, αλλά εγώ αρνούμαι. Μπορεί να φταίει αυτό για τη μειωμένη αύξηση βάρους της μικρής;

Ελευθερία Ρ., Αθήνα
19/01/2013

Αγαπητή Ελευθερία,
συγχαρητήρια που κατάφερες να θηλάζεις αποκλειστικά την μπέμπα σου, παρ όλες τις δυσκολίες που προκύψανε κατά την γέννηση.

Από τις καμπύλες ανάπτυξης του ΠΟΥ σε σχέση με το βάρος της  υπάρχει όντως μια επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης αυτού. Θα ήταν χρήσιμο να είχαμε και την αντίστοιχη καμπύλη του ύψους για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της ανάπτυξης της.

Σχετικά με την εισαγωγή των τροφών  ίσως έγινε λίγο νωρίτερα αλλά αυτό συνέβη και δεν αποτελεί εν τέλει τόσο μεγάλο πρόβλημα. Ούτως ή άλλως στην ηλικία των 7 μηνών τα περισσότερα βρέφη τρώνε το ρυζάλευρο, την φρουτόκρεμα και ξεκινούν τα λαχανικά με το κρέας.

Εφόσον το επιθυμείς δεν πρέπει να σταματήσεις την θηλασμό. Αναζήτησε έναν σύμβουλο θηλασμού ο οποίος θα εκτιμήσει το πως θηλάζει η μπέμπα  ώστε να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει ένας αποτελεσματικός θηλασμός.

Ακολούθησε οποιαδήποτε οδηγία της παιδιάτρου σου  εκτός από το να διακόψεις τον θηλασμό ή να δώσεις συμπλήρωμα.

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Σχετικά άρθρα:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP