Θα κοπεί η γαλουχία μου αν βγάζω γάλα με το θήλαστρο;

Απαντά η Δέσποινα Τσακίρη Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
www.despoinatsakiri.gr
Γέννησα πριν 18 ημέρες και προσπαθώ να την θηλάζω αν και έδωσα και συμπλήρωμα 3-4 φορές και ήπιε 10ml, 20ml, 30ml, γιατί νόμιζα ότι δεν χόρταινε.

Πεινάει συνέχεια και αυτό με κούρασε γιατί έχω άλλα δυο παιδιά και σκέφτηκα να την βάζω στο στήθος αλλά να βγάζω και με θήλαστρο μια δυο φορές την ημέρα για να τις δίνω το βράδυ μπορώ ή θα κοπεί η γαλουχία μου;

Ελευθερία Κ., Σύμη
18/01/2013

Γεια σου! Συγχαρητήρια που θηλάζει!
Το μωράκι σου παίρνει ικανοποιητικά βάρος αν κρίνουμε από τις κενώσεις του και τα ούρα που έχει ανά 24ωρο.

Το ότι τρώει συνέχεια δεν είναι αφύσικο για ένα βρέφος 18 ημερών, τα μωράκια θηλάζουν όχι μόνο για να φάνε, αλλά και για να ηρεμήσουν στο στήθος της μαμάς τους, να παρηγορηθούν, να πάρουν τρυφερότητα και αγκαλιά. Συνήθως όταν μεγαλώσει αρκετά το στομαχάκι τους, μπορούν και κοιμούνται από μόνα τους περισσότερο.

Καταλαβαίνω πως με τρία παιδιά είναι δύσκολο να τα φέρεις βόλτα, αλλά αν κάνεις υπομονή, ο θηλασμός θα σε ανταμείψει με περισσότερη ξεκούραση σε βάθος χρόνου!

Εννοείται πως δε θα κοπεί το γάλα σου με 2 αντλήσεις την ημέρα. Μπορείς να θηλάζεις από το ένα στήθος και να αντλείς από το άλλο ταυτόχρονα, ή μπορείς να αντλείς το πρωί που υπάρχει περισσότερο υπολειμματικό γάλα από τη νύχτα.

Σου εύχομαι δύναμη!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

Σχετικά άρθρα:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP