Θέλει να κοιμάται αγκαλιά και να είμαι όρθια!

Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια-Οργονοθεραπεύτρια Βοηθός Μητρότητας-Τοκετού και λοχείας (Doula) Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC Σύμβουλος Περιγεννητικής Αγωγής-Lamaze
Καλησπέρα σας.
Η μικρή μου είναι 18 μηνών, την θήλαζα αποκλειστικά και μόλις μπήκε στον 18ο μήνα αποθήλασε. Ο αποθηλασμός δεν ήταν σταδιακός.

Πρέπει να πω πως αυτό το διάστημα μου είχε αρρωστήσει με πόνο στο λαιμό και δεν ήθελε καθόλου στήθος. Ξεπεράσαμε την ίωση με αντιβίωση αλλά η μικρή πάλι δεν ήθελε στήθος,ούτε να την βάλω σε στάση θηλασμού και από τότε της δίνω στο ποτήρι το γάλα της το οποίο πίνει.

Το πρόβλημά μου είναι πως δεν κοιμάται μόνη της και θέλει να την κουνάω. Μπορώ να κάνω κάτι για να το αλλάξω αυτό; Προσπάθησα να την αφήσω μισοκοιμισμένη στην κούνια αλλά δεν κάθεται. Θέλει να κοιμάται αγκαλιά και να είμαι όρθια. Τι με συμβουλεύετε;

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Σοφία AΒάγια Βοιωτίας
02/01/2013

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Έστω και καθυστερημένα έχω να σας πω πως φαίνεται ότι η κορούλα σας αποθήλασε πολύ ομαλά. Δεν υπάρχει πρόβλημα που έγινε "απότομα" καθώς αυτό το επέλεξε το ίδιο το παιδί.

Ο τρόπος που αποκοιμιέται είναι συμβατός με την ηλικία καθώς της χρειάζονται την επαφή με την μαμά η τον μπαμπά σ αυτή την ηλικία τα μωρά για να αποκοιμηθούν. Πιθανόν επίσης να χρειάζεται περισσότερα ερεθίσματα μαζί σας για να κουράζεται ομολά και ο ύπνος να προκύπτει σαν φυσικό επακόλουθο και ανάγκη. Σ' αυτή την ηλικία τα παιδάκια ακόμη δεν έχουν αναπτύξει τους βιορυθμούς  εγρήγορσης και ύπνου των ενηλίκων.

Δεν μου είναι ξεκάθαρο τι εννοείτε ακριβώς όταν γράφετε πως θέλει να είστε όρθια για να κοιμάται; Αν εννοείται πως θέλει να την κρατάτε αγκαλιά και να την νανουρίζετε δοκιμάστε και την λύση της κουνιστής πολυθρόνας.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
"Απανταχού θηλάζουσες"


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP