Όταν ο δημόσιος θηλασμός γίνεται... "είδηση"


Μια μητέρα θηλάζει το μωρό της. Τίποτε το παράξενο σε αυτό! Μια μητέρα θηλάζει δημόσια το μωρό της. Κανονικά ούτε σε αυτό υπάρχει κάτι το παράξενο κι όμως συχνά πυκνά αποτελεί αντικείμενο σχολιασμού και μάλιστα αρνητικού!


της Παπαποστόλου Μαρίας | mitrikosthilasmos.com

Αφορμή για την παραπάνω διαπίστωση είναι ένα αρνητικό δημοσίευμα με θέμα τον δημόσιο θηλασμό της συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μουσικής που διάβασα σαν "είδηση" σε διάφορες ιντερνετικές σελίδες (όμως επειδή δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιο απ' όλα είναι το αρχικό δημοσίευμα και ποιο η αναπαραγωγή, δεν θα αναφέρω πηγές για ευνόητους λόγους!).

Το άρθρο λοιπόν τιτλοφορήθηκε ως "Θήλαζε το μωρό της στο Μέγαρο η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα..." στο οποίο ο/η συντάκτης γράφει:
  • Έκπληκτοι έμειναν οι θεατές που είχαν πάει στο Μέγαρο Μουσικής για να παρακολουθήσουν τη «Λιλιπούπολη» όταν είδαν μία νεαρή μητέρα λίγο πριν αρχίσει η παράσταση να βγάζει το στήθος της έξω για να βυζάξει το μωρό της. Η έκπληξή τους έγινε μεγαλύτερη όταν μαθεύτηκε ότι η φιλόστοργος μήτηρ δεν ήταν άλλη από την Περιστέρα, την σύζυγο του Αλέξη Τσίπρα, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
    Η Περιστέρα, που συνοδευόταν και από μία φίλη της, είχε πάει στο Μέγαρο για να παρακολουθήσει ο μικρός της γιός την καλή παιδική παράσταση. Επειδή προφανώς δεν είχε που να αφήσει το μωρό -ο Αλέξης εκείνη την ώρα ήταν στη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ- το πήρε κι αυτό μαζί της. 
    Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα του θηλασμού, ως καλή μαμά, δεν δίστασε να προσφέρει στο μωρό το στήθος της, αδιαφορώντας για την έκπληξη των υπολοίπων θεατών
Που να πιάσει και που να αφήσει κανείς με αυτή την... "είδηση"! Λες και είναι είδηση ότι μια μάνα θήλαζε, αλλά βέβαια... εδώ μιλάμε για την "κυρία προέδρου", οπότε το θέμα αμέσως δίνει τροφή στα ΜΜΕ και στον Τύπο, ποικιλοτρόπως (θες για την πολιτική; θες για τον θηλασμό; ...).

Έκπληκτοι λέει έμειναν οι θεατές του Μεγάρου Μουσικής όταν είδαν τί; μια νεαρή μητέρα από το κοινό, να θηλάζει το μωρό της! Τί πιο φυσικό; Κι όμως! Για να υποβαθμιστεί η πιο φυσική πράξη στον κόσμο ο λόγος του/της αρθρογράφου γίνεται "λογοτεχνικός" με δόση ειρωνείας, κι έτσι η "γυναίκα" γίνεται η "φιλόστοργος μήτηρ" που έβγαλε το στήθος της έξω όχι για να "θηλάσει" αλλά για να "βυζάξει" το μωρό της!

Η έκπληξη λέει του κόσμου έγινε μεγαλύτερη όταν έμαθαν πως επρόκειτο για τη γυναίκα του Α. Τσίπρα... (μάλιστα σε κάποια δημοσιεύματα διάβασα πως η έκπληξη του κόσμου ήταν τέτοια που άρχισαν να βγάζουν μέχρι και φωτογραφίες με τα κινητά τους, ωστόσο, όσο και να τις αναζήτησα... δεν βρήκα να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ούτε μία... επιτρέψτε μου λοιπόν να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου ακόμη και για το αληθές της "είδησης" αλλά αυτό είναι άλλο θέμα! συνεχίζω λοιπόν...) προς τί η έκπληξη; αυτή δεν είναι γυναίκα; αυτή δεν έγινε μάνα; αυτήν δεν την προίκισε η φύση με το μεγαλείο του να μπορεί να προσφέρει τροφή από το ίδιο της το σώμα στο μωρό της; αλλά ναι... όπως προκύπτει από τα εκατοντάδες επικριτικά σχόλια αναγνωστών (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) που ακολούθησαν του άρθρου η νεαρή μητέρα α) δεν είναι γυναίκα του αλλά σύντροφός του (ε, και; αλλάζει κάτι στο θέμα θηλασμός;), β) σαν δημόσιο πρόσωπο που είναι, χτυπάει "κάπως" το να θηλάζει σε κοινή θέα (τί μας λες! μακάρι όλες οι επώνυμες Ελληνίδες να θήλαζαν δημόσια, να γινόντουσαν παράδειγμα για όλες τις "ανώνυμες" μητέρες που διστάζουν να θηλάζουν δημόσια, ντρέπονται ή δυσανασχετούν με την αντιμετώπιση του κόσμου κλπ...) και γ) κατά πολλούς είχε και πολιτικό υπόβαθρο ακόμη και αυτή η πράξη! (ουδέν σχόλιο γι΄αυτό!).

Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, ο/η συντάκτης του άρθρου βγάζει και το συμπέρασμα πως η κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα δεν είχε που να αφήσει το μωρό της και γι' αυτό το πήρε μαζί της! Το ενδεχόμενο δηλαδή να ήταν μια συνειδητή επιλογή της δεν υπάρχει... όοοοχι!! Με τίποτα! Και κλείνει το δημοσίευμα με το σχόλιο πως ως "καλή" μαμά δεν "δίστασε" (λες και θα έπρεπε!) να θηλάσει το μωρό της, "αδιαφορώντας" για τους υπόλοιπους... η κατά τα άλλα "καλή" μαμά...

Κερασάκι στην τούρτα; τα σχόλια των αναγνωστών των δημοσιευμάτων! Σχόλια που κατέκριναν τη νεαρή μητέρα επειδή ως "κυρία προέδρου κόμματος" όφειλε να είχε λέει νταντά για να αφήνει το μωρό της και να απολαμβάνει άνετη και ωραία τις εξόδους της (έτσι είναι... για πολλούς οι "επώνυμες" δεν είναι γυναίκες με μητρικό φίλτρο, είναι απλά αναπαραγωγικές μηχανές (!), γιατί λοιπόν να κυκλοφορούν με τα παιδιά τους όταν μπορούν άλλοι να τους τα μεγαλώνουν;;;). 

Κατέκριναν τη νεαρή μητέρα επειδή ως "κυρία προέδρου κόμματος" (ένα παραπάνω δηλαδή) δεν δίστασε, να βγάλει σε κοινή θέα το στήθος της (όχι καλέ... δεν ήταν topless σε παραλία ούτε επέλεξε αποκαλυπτικό ντεκολτέ στο ντύσιμό της... απλά χρειάστηκε να θηλάσει το μωρό της και ως όφειλε ανταποκρίθηκε στην ανάγκη του!).

Ταμπού σου λέει ο δημόσιος θηλασμός! Γιατί; Κρύβετε κανείς μας για να φάει πχ μια τυρόπιτα ενώ περπατάει στο δρόμο; Εμείς δεν τρώμε δηλαδή σε κοινή θέα; τί; μήπως σοκάρεστε από το στήθος της μάνας που θηλάζει; μα τότε πώς φαίνεται ότι αγνοείτε παντελώς την πραγματική λειτουργία του γυναικείου στήθους!!

Όπως είπα και σε πρόσφατη συνέντευξή μου στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" με αφορμή την παραπάνω "είδηση",  όσο περισσότερο οι μητέρες θηλάζουν δημόσια τόσο ο κόσμος εξοικειώνεται με την εικόνα, και μόνο έτσι θα φτάσουμε μια μέρα ο θηλασμός να είναι ξανά το σύνηθες και να μας παραξενεύουν τα μπιμπερό στο στόμα μωρών και μεγαλύτερων παιδιών και μάλιστα... σε κοινή θέα!

Δημοσίευση: 06/12/2012
Image: mynorthwest

Διαβάστε ακόμη:


4 σχόλια :

Carrie 6/12/12 17:59  

Diavasa thn eidhsh x8es kai pragmatika den hxera an eprepe na gelasw h na klapsw me thn vlakeia poy dernei merikous autoapokaloumenous reporter!ELEOS!!

Ανώνυμος ,  6/12/12 18:05  

Δυστυχώς ο συντάκτης του άρθρου και η πλειοψηφία των Ελλήνων ανδρών δείχνουν με αυτο τον τρόπο ποσο στον κόσμο τους είναι με ταμπού και προκαταλήψεις. Κρίμα γιατι αυτοί πως μεγαλώσανε?ντροπή που ο θηλασμός γίνεται θέμα και γράφεται άρθρο και ντροπή στους αναγνώστες που κατακρινουν αυτή την κίνηση.λυπάμαι πραγματικά.

Ανώνυμος ,  7/12/12 19:12  

ειλικρινά έλεος,μόνο αυτό έχω να πω....εν τω μεταξύ η κοπέλα είναι εντελώς σκεπασμένη..ούτε καν ότι έβγαλε το στήθος της σε κοινή θέα δε μπορείς να πεις..αφού δε φαίνεται τίποτα...ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω τι ενόχλησε;;;;για τις διάσημες που φοράνε βαθύ ντεκολτέ ,δεν έχω ακούσει να λέει κανείς τίποτα,ενόχλησα η μανούλα που θήλαζε το μωράκι της...επίσης ενόχλησε που το πήρε μαζί της ,δηλαδή τι έπρεπε να το έκανε το μωρό;τελικά είπα πολλά ,αλλά δε μπορώ με αυτά που ακούω έχουμε κάνει τα φυσσιολογικά αφύσικα, σε αυτή τη χώρα, και τα αφύσικα φυσιολογικά....

Μητρικός θηλασμός.com 7/12/12 23:21  

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν απεικονίζεται η κα Μπαζιάνα στη φωτογραφία θηλασμού. Όπως θα διαβάσατε στο άρθρο δεν βρέθηκε κάποιο σχετικό στιγμιότυπο...

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP