Αποκλειστικός θηλασμός μετά από καρκίνο μαστού

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC
Καλησπέρα.
Είμαι 30 ετών. Έχω χειρουργηθεί προ 6,5 χρόνια στον αριστερό μαστό με τμηματεκτομή και ακόλουθη χημειοακτινοορμονοανοσοθεραπεία με Herseptin για πορωγενές Ca μαστού όταν ήμουν 23 ετών.

Έχω έναν μωρούλη 25 ημερών και έχουμε καταφέρει αποκλειστικό θηλασμό με έναν λειτουργικό μαστό μέχρι στιγμής (900 γρ βάρος μέσα σε 15 μέρες).mg/dl.

Ο χειρουργημένος μαστός υπολείπεται κατά πολύ σε μέγεθος και λειτουργικότητα σε σχέση με τον άλλο. Με το θήλαστρο καταφέρνω και βγάζω μόνο 50 ml περίπου ημερησίως. Ο υγιής μαστός είναι 5πλάσιος σε μέγεθος και σε κάθε θηλασμό βγάζει 80με 100 ml με το θήλαστρο.

Μία παιδίατρος μου είπε ότι αργά ή γρήγορα δεν θα μπορέσω να συνεχίσω αποκλειστικό θηλασμό. Μήπως έχετε αντίστοιχη προσωπική εμπειρία κάποιας ασθενούς με λειτουργικό μόνο έναν μαστό; θα μπορούσα πιστεύετε να συνεχίσω αποκλειστικό θηλασμό εφόσον ο μπεμπούλης παίρνει επαρκές βάρος;

Σας χιλιοευχαριστώ για το χρόνο σας!
ΥΓ. Το λοιπό ατομικό ιστορικό μου είναι ελεύθερο, με αυτήν πρώτη χωρίς αποβολές ή εκτρώσεις.

Γεωργία  K., Εύοσμος, Θεσσαλονίκη 
07/11/2012

Aγαπητή Θωμαΐς,
Συγχαρητήρια που τα κατάφερες τόσο καλά.

Η πρόσληψη βάρος του μωρού σου είναι διπλάσια από την αναμενόμενη, αυτό σημαίνει ότι το μωρό σου πίνει διπλάσιο γάλα από το μέσο όρο των μωρών αντίστοιχου βάρους και αντίστοιχης ηλικίας.

Με αυτό ως δεδομένο, δεν υπάρχει λόγος να κουράζεσαι κάνοντας αντλήσεις από το χειρουργημένο μαστό. Μπορείς να συνεχίσεις τον αποκλειστικό θηλασμό στο λειτουργικό μαστό και να απογαλακτίσεις από τον άλλο και να αφιερώσεις αυτό το χρόνο στο μωρό σου και τον εαυτό σου.

Για την παιδίατρο: οι μητέρες διδύμων τα καταφέρνουν μια χαρά με τον αποκλειστικό θηλασμό και η αντιστοιχία είναι ένας μαστός για κάθε μωρό. Επιπλέον, η ιατρική δεν δύναται να κάνει προβλέψεις για μεμονωμένα περιστατικά, ακόμη και αν η στατιστική δίνει ισχυρές ενδείξεις, πόσο μάλλον όταν όλες οι ενδείξεις είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση: η παραγωγή σου είναι επαρκής για δίδυμα.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Διαβάστε επίσης:


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP