Το μωρό μας χτυπάει και μας τραβάει τα μαλλιά. Τί κάνουμε;

Ψυχολόγος
Καλησπέρα,
Είμαι μια μητέρα (24 χρονών) και έχουμε ένα αγοράκι 13 μηνών. Μας έχει ανησυχήσει λίγο η συμπεριφορά του τον τελευταίο καιρό καθώς έχει αρχίσει να μας χτυπάει. Το κάνει εάν για παράδειγμα του πάρεις το παιχνίδι του και νευριάσει αλλά και σε ανύποπτο χρόνο την ώρα του παιχνιδιού καθώς επίσης τραβάει και τα μαλλιά μας.

Το πρόβλημα μας είναι ότι δεν ξέρουμε πως να αντιδράσουμε σωστά, χωρίς να βλάψουμε την ψυχοσύνθεση του μικρού μας. Μια από τις αντιδράσεις μας είναι να του δείξουμε πως πονάμε βάζοντας τα κλάματα. Εκεί τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο καθώς αρχίζει να κλαίει. Αμέσως τον παίρνουμε μια αγκαλιά και του λέμε πως αυτό που έκανε δεν είναι σωστό και πως η μαμά ή ο μπαμπάς πονάει όταν τους χτυπάς!

Θα θέλαμε την συμβουλή σας ως προς τον σωστό τρόπο αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων!

Νίκη Π., Κρήτη
30/11/2012

Το αγοράκι σας πιθανότατα χτυπάει για να τραβήξει την προσοχή σας. Ίσως μιμείται κάποιο άλλο παιδάκι που είδε να χτυπάει.

Όποιος και αν είναι ο λόγος ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε μια τέτοια συμπεριφορά είναι η επιβράβευση της επιθυμητής συμπεριφοράς και η απόσπαση προσοχής της μη επιθυμητής συμπεριφοράς. Δηλαδή όταν δεν σας χτυπάει θα του λέτε συνέχεια μπράβο και θα τον αγκαλιάζετε. Όταν χτυπάει δεν θα του δίνετε καθόλου σημασία. Όταν κλαίει αποσπάστε του την προσοχή καθίστε να παίξετε κάτι,πάρτε ένα βιβλίο να διαβάσετε.

Όλα τα παιδάκια περνάνε τέτοιες φάσεις θέλουν να δίνουν που βρίσκονται τα όριά τους, εμείς ως γονείς οφείλουμε να τους μαθαίνουμε ποια συμπεριφορά είναι επιθυμητή γιατί έτσι νιώθουν ασφάλεια.

Να χαίρεστε τα αγοράκι σας, με υπομονή και αγάπη όλα θα γίνουν.

Είμαι στη διάθεσή τους ότι χρειαστείτε.___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP