Υπάρχει πρόβλημα αν θηλάζω μόνο από το ένα στήθος;

Απαντά η Λίλα Μπίμπη
Παιδίατρος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC www.paidiatros-info.gr
Καλησπέρα σας. Έχω ένα αγοράκι 7,5 μηνών και το θηλάζω αποκλειστικά.

Μετά την εισαγωγή στερεών τροφών συνήθως θήλαζα το μωρό από το δεξί στήθος με αποτέλεσμα το αριστερό να μην έχει πολύ γάλα. Το καταλαβαίνω και από τις λιγοστές φλέβες που κατεβαίνουν στο στήθος.

Ακόμα και το μωρό προτιμά το δεξί στήθος. Υπάρχει πρόβλημα αν θηλάζω μόνο από το ένα στήθος;

Μαίρη Χ., Κορυδαλλός
15/11/2012

Αγαπητή Μαίρη
Μπορείς να διατηρήσεις τη γαλουχία σου, για όσο χρόνο επιθυμείς, από τον ένα μόνο μαστό, φτάνει να θηλάζεις το μωρό σου από τη μεριά αυτή χωρίς χρονικούς περιορισμούς,  δηλαδή όσο συχνά και για όση ώρα θέλει.

Ίσως παρατηρήσεις με το πέρασμα του χρόνου μια μικρή διαφορά στο μέγεθος των δύο μαστών η οποία μετά τον πλήρη απογαλακτισμό θα αποκατασταθεί.

Είναι συχνό τα μωρά να προτιμούν μία από τις δύο μεριές όπως και οι μητέρες να τα καταφέρνουν καλύτερα από τη μία μεριά.

Καλό θα ήταν πάντως να προσπαθήσεις να θηλάσεις και από την άλλη πλευρά.  Δοκίμαζε διαφορετικές στάσεις  θηλασμού, να θηλάζεις από την δύσκολη μεριά όταν το μωρό έχει μόλις ξυπνήσει ή είναι μισοκοιμισμένο, σε δωμάτιο χωρίς φασαρία, στην αγκαλιά σου ενώ περπατάς .

Επίσης μπορείς  να ξεκινάς το θηλασμό από δεξιά και με το που αρχίζει η ροή του γάλακτος να μεταφέρεις το μωρό αριστερά χωρίς όμως να αλλάξεις τη θέση του σώματός του σε σχέση με το δικό σου.  Δηλαδή από την κλασική στάση αγκαλιάς στην στάση ράγκμπυ.

Απ ότι βλέπω η ανάπτυξη του μωρού σου και η διατροφική του συμπεριφορά είναι φυσιολογικότατες.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP