Καθυστέρηση γαλακτόρροιας μετά από καισαρική

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC
Καλησπέρα.
Εδώ και πέντε ημέρες έχω γεννήσει με καισαρική τομή λόγω ισχιακής προβολής του εμβρύου, αλλά δεν έχει κατέβει ακόμη γάλα. Έχω 2-3 σταγόνες κάθε φορά που το πιέζω. Βάζω το μωρό μου να θηλάσει προσπαθώντας να προκαλέσω γαλακτόρροια πριν από κάθε φορά που του δίνω ξένο γάλα και το κρατώ στο στήθος για 20- 30 λεπτά κάθε φορά.

Το βρέφος έχει πάψει να δείχνει ενδιαφέρον για να θηλάσει, πιάνει τη θηλή στην αρχή αλλά μετά παραιτείται. Προσπαθώ και με το θήλαστρο αλλά τίποτα. Έχω αρχίσει να ανησυχώ, υπάρχει περίπτωση να μην κατεβάσω καθόλου γάλα; Το στήθος είναι αρκετά μαλακό και νιώθω λίγο πρήξιμο μόνο στο ένα.

Σας παρακαλώ πείτε μου τι μπορώ να κάνω.
Ευχαριστώ!

Σοφία Κ.Κομοτηνή
22/11/2012


Αγαπητή Σοφία,
Να σου ζήσει. Αν το μωρό δεν μπορεί να θηλάσει αποτελεσματικά, τότε οι αντλήσεις θα πρέπει να γίνονται με νοσοκομειακό θήλαστρο, κατά προτίμηση με διπλό σύστημα άντλησης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που θα βρεις ΕΔΩ

Επίσης, τα γεύματα που κάνει το μωρό είναι πολύ λίγα. Αν το μωρό δεν ξυπνάει, θα πρέπει να το ξυπνάτε για να κάνει τουλάχιστον 8 γεύματα το 24ωρο. Θα πρέπει να βρέχει τουλάχιστον 6 πάνες το 24ωρο για τις πρώτες 40 ημέρες και μέχρι την 20η μέρα θα πρέπει να κάνει 3-4 κενώσεις το 24ωρο.

Αν το μωρό δεν θηλάζει αποτελεσματικά, τότε η ποσότητα του γάλακτος που πίνει από το μπουκάλι θα πρέπει να είναι περίπου τριπλάσια από αυτή που καταναλώνει τώρα.

Θα ήταν καλό να αξιολογηθεί ο θηλασμός από κοντά και αν το μωρό δεν ανταποκρίνεται σε περισσότερα γεύματα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε άμεσα έναν παιδίατρο.

Καλή συνέχεια

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Διαβάστε επίσης:


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP