Το μυαλό μου έχει κολλήσει στα κιλά που θέλω να χάσω...

Ψυχολόγος
Καλησπέρα σας,
Είμαι μαμά εδώ και 13 μήνες. Όταν έμεινα έγκυος είχα μερικά κιλά παραπάνω και ο γυναικολόγος μου είπε να πάρω το πολύ 8 όπως και έκανα με τη βοήθεια διαιτολόγου. Αυτά τα 8 κιλά λοιπόν δεν μπορώ να τα χάσω με τίποτα και δεν υπάρχει οικονομική άνεση να επισκεφτώ έναν ειδικό πάλι.

Θηλάζω ακόμα το παιδάκι μου αλλά αυτό (πια) δεν είναι δικαιολογία. Έχω ξεκινήσει πάρα πολλές φορές δίαιτα, διατροφή (όπως θέλει κανείς να το λέει) αλλά την τρίτη μέρα τα παρατούσα.

Νιώθω απογοήτευση, δεν νιώθω καλά με το σώμα μου, δεν έχω διάθεση για σεξουαλικές επαφές και ο άντρας μου θέλει να κάνουμε δεύτερο παιδάκι και το μυαλό μου έχει κολλήσει στα κιλά... νιώθω ότι έχω πάθει εμμονή και δεν μπορώ να ξεκολλήσω.

Πώς μπορείτε να με βοηθήσετε; Ξέρω ότι όλα είναι στο χέρι μου... αλλά με τί δύναμη;;;
Ειρήνη Δ., Χαλκίδα
20/11/2012

Καταρχήν Ειρήνη μου, να χαίρεσαι το παιδάκι σου και μπράβο σου που θηλάζεις ακόμα.

Γιατί στεναχωριέσαι τόσο για τα κιλά της εγκυμοσύνης; θα φύγουν σιγά σιγά και ο θηλασμός θα σε βοηθήσει εάν προσέξεις λίγο την διατροφή σου. Μην αγχώνεσαι όμως γιατί το άγχος επιβραδύνει το μεταβολισμό και δεν "αφήνει" το σώμα σου να κάψει λίπος.

Σκέψου ότι ο σύζυγός δεν νιώθει όπως εσύ, θέλει να κάνετε και δεύτερο παιδάκι (!), αυτό βέβαια πρέπει να είναι κοινή απόφαση.

Ηρέμησε, διώξε το άγχος, κάνε χαρούμενες σκέψεις, απόλαυσε τις οικογενειακές στιγμές, ξεκίνα κάποια διατροφή (όχι αυστηρή δίαιτα γιατί θηλάζεις και πρέπει να τρως σωστά) εάν έχεις χρόνο κάνε λίγη γυμναστική και όλα θα πάνε καλά!

Ότι χρειαστείς είμαι εδώ!1 σχόλια :

Ανώνυμος ,  22/11/12 18:40  

Ειρήνη συγχαρητήρια που θηλάζεις ακόμη το παιδάκι σου. Έχω και εγώ ένα μωράκι 14 μηνών που θηλάζω ακόμη και ζορίστηκα πολύ να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης (20 κιλά) αλλά μετά από επιμονή τα κατάφερα. Θέλω να σου πώ ότι μετά από 6 μήνες άρχισα σιγά σιγά να χάνω και τον τελευταίο καιρό με αρκετή γυμναστική και σωστή διατροφή είδα αποτελέσματα. Βάλε στόχο να προσέξεις τη διατροφή σου, ξεκίνα αν μπορείς γυμναστήριο ή περπάτημα αρκετό με το μωρό στο καρότσι και θα τα καταφέρεις!!!
Κατερίνα

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP