Εκδήλωση για τον εορτασμό του Μητρικού Θηλασμού 2012

Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί θεμέλιο για την τωρινή και μεταγενέστερη υγεία των βρεφών και των μητέρων τους.

Ο Σύλλογος Μαιών-των Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Μαιευτικής του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Ιπποκράτειου Γ.Ν. Θεσσαλονίκης οργανώνουν εκδήλωση πληροφόρησης του κοινού με αφορμή τον εορτασμό της εβδομάδας Μητρικού θηλασμού.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους με Τσιμισκή το Σάββατο 10 Νοέμβρη 2012 και ώρα 12:00 και αφιερώνεται στο αίτημα της διάδοσης των Πιστοποιημένων «Φιλικών προς τα Βρέφη» Νοσοκομείων, Πολιτική της Unicef που εφαρμόζεται ανά τον κόσμο και έχει αυξήσει δραστικά τα ποσοστά έναρξης και διατήρησης του μητρικού θηλασμού.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην Αγγλία τα Φιλικά προς τα βρέφη νοσοκομεία είναι 89, στην Τουρκία 205 και στην Ελλάδα είναι μόνο 2.

Οι υπηρεσίες υγείας είναι αναγκαίο να αναπροσαρμόσουν τις πρακτικές τους, να πιστοποιηθούν «Φιλικές προς τα βρέφη», παρέμβαση που ενισχύει πολλαπλασιαστικά την υγεία, ενώ ταυτόχρονα μειώνει δραστικά το κόστος.

Μαίες-τες, φοιτητές της Μαιευτικής επιδιώκουν να εργάζονται και να εκπαιδεύονται σε δομές υγείας που παρέχουν ποιοτική και ανθρωποκεντρική φροντίδα. Συμμετέχουν στην εκδήλωση πληροφόρησης για το Μητρικού θηλασμό με μήνυμα τη διάδοση των πιστοποιημένων «Φιλικών προς τα βρέφη» δομών Υγείας στην Ελλάδα.


Διαβάστε ακόμη


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP