Κάθε φορά που θηλάζει κάνει εμετό

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνετε.
Έχω μια κόρη 2 μηνών, την οποία θηλάζω αποκλειστικά. Έχω χρησιμοποιήσει πολύ το θήλαστρο, αρχικά γιατί δεν έπαιρνε βάρος και έπειτα για να πετάω το πολύ αραιό γάλα που είχα στην αρχή του θηλασμού (γύρω στα 50 ml σε κάθε στήθος) και να της δίνω το λιπαρό ώστε να χορταίνει. Σε καμία περίπτωση δεν σταμάτησα να τη θηλάζω και η ίδια είχε πιάσει εξαρχής καλά τη θηλή.

Τελευταία όμως έχω εγκλωβιστεί στο θήλαστρο γιατί παρατήρησα ότι κάθε φορά που τρώει από το στήθος -είτε μόνο από το στήθος είτε σε συνδυασμό με το μπιμπερό- κάνει εμετό ή βγάζει μεγάλες γουλιές, προφανώς διότι της έρχεται πολύ γάλα στο στόμα που δεν μπορεί να χωνέψει το στομάχι της.

Επειδή θα ήθελα να ξαναγυρίσω στον θηλασμό, ζητάω τη βοήθειά σας στο πώς μπορώ να απεμπλακώ από το θήλαστρο και να συνεχίσω να θηλάζω κανονικά χωρίς να δημιουργήσω πρόβλημα στο μωρό μου με τους συνεχείς εμετούς και τη δυσκολία στη χώνεψη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ειρήνη Σ., Χαλάνδρι
22/10/2012

Αγαπητή Ειρήνη να σού ζήσει!
Καταρχήν με δική σου πρωτοβουλία, έκανες τον διαχωρισμό τής ποσότητας τού γάλακτος και το πετούσες ή πήρες οδηγίες από κάπου; Το μητρικό γάλα σε κάθε περίπτωση είναι πάντα εύπεπτο και σε καμία περίπτωση ένα νεογνό δεν  αδυνατεί να το χωνέψει.

Η συμβουλή μου είναι να ξεκινήσεις αποκλειστικά θηλασμό στο στήθος, εφόσον δεν τίθεται θέμα επαρκούς παραγωγής και αν παρατηρήσεις όλα τα παραπάνω πού περιγράφεις τις επόμενες τρεις ημέρες στα περισσότερα γεύματα, τότε κάλεσε έναν ibclc να εκτιμήσει την κατάσταση.


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP