Πρώτη μέρα στο Δημοτικό σχολείοΑναμφισβήτητα, η είσοδος του παιδιού στο Δημοτικό σχολείο είναι ένα γεγονός μεγάλης σημασίας για την ζωή του. Ακόμα και αν έχει προηγηθεί το νηπιαγωγείο δεν παύει η αλλαγή να είναι μεγάλη. Το παιδί αφενός αποχωρίζεται τον μικρόκοσμο της οικογένειας, αφετέρου εντάσσεται στο ευρύτερο περιβάλλον της σχολικής κοινότητας.  


Του Στέλιου Μαντούδη Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής | www.mandou.gr


Πότε όμως ένα παιδί μπορεί να θεωρηθεί έτοιμο για να ενταχθεί στην Α΄ Δημοτικού και ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρεί;

Εκτός από την χρονολογική του ηλικία περίπου έξι ετών, χρειάζεται να έχει αποκτήσει την ωριμότητα που απαιτεί  η ηλικία του σε  ό,τι αφορά το σωματικό νοητικό αλλά και συναισθηματικό τομέα
  • Η μελέτη στο σπίτι, κυρίως στις πρώτες τάξεις του δημοτικού πρέπει να είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη.
  • Η ευθύνη της μελέτης πρέπει να είναι υπόθεση του ίδιου του παιδιού, ενώ οι ίδιοι απλώς να ελέγχουν κάποια στιγμή αυτό που κάνει και να του δίνουν κατευθύνσεις.
  • Σκοπός είναι να του περάσουν το μήνυμα ότι βρίσκονται εκεί για να το βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστεί, ενώ την κύρια ευθύνη την έχει το ίδιο. Βασική μέριμνα πρέπει να είναι η εξασφάλιση ελεύθερου χρόνου για το παιχνίδι.
Image: salonicanews

Διαβάστε ακόμη:

_____________________________________________________________________
Με την Υποστήριξη του mitrikosthilasmos.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP