Νεογνό κοιμάται κατά το θηλασμό

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC
Έχω ένα αγοράκι 15 ημερών, που το θηλάζω αποκλειστικά. Όταν θηλάζει, περίπου για 15-20 λεπτά στο στήθος, πέραν του γεγονότος ότι κάθε 2 λεπτά πρέπει να τον χαϊδεύω να ξυπνήσει, όταν δείχνει ότι δε θέλει άλλο (δεν ξυπνά με τα χάδια και έχει αφήσει τη θηλή) και τον βάζω στον ώμο να ρευτεί, ζορίζεται και δυσανασχετεί και συνήθως ξυπνάει.

Στη συνέχεια αν προσπαθήσω να το βάλω στην κούνια, γκρινιάζει και κλαίει, και ηρεμεί μόνο όταν τον ξαναγυρίσω στο στήθος. Εκεί κάθεται 5 λεπτά ακόμη και ξανακοιμάται. 8 στις 10 φορές, ο συνολικός του ύπνος είναι στην αγκαλιά και όχι στο κρεββατάκι του. Ο ύπνος αυτός διαρκεί καμιά ώρα το πολύ και ξανά πάλι θέλει θήλασμα...

Η απορία μου είναι, αν είναι φυσιολογικός θηλασμός αυτός και αν χορταίνει. Από τις πάνες που του αλλάζω, δείχνει ότι μάλλον τρώει κανονικά. Αλλά ο συγκεκριμένος τρόπος με εξαντλεί!

Άρτεμις Π., Σαντορίνη
17/09/2012

Αγαπητή Άρτεμη, να σου ζήσει!
Οι πληροφορίες πού μου δίνεις, είναι ότι κάνει 12-15 γεύματα, έχει αρκετές κενώσεις και ούρα, μέχρι εδώ καλά, αλλά χρειάζεται να τον ξυπνάς και μένει λίγο συνήθως, στο στήθος.

Αν επιβεβαιωθεί ότι βάζει φυσιολογικά βάρος και είναι κατά την παιδιατρική εξέταση  όλα φυσιολογικά, δεν θα ανησυχήσω. Αν όμως δέν συμβαίνει αυτό, στέκομαι στο σημείο το οποίο κοιμάται ελάχιστα, χρειάζεται να το ξυπνάς κατά την διάρκεια τού θηλασμού και θηλάζει λίγο.

Αυτά όλα πρέπει να εκτιμηθούν από κοντά, από έναν επαγγελματία υγείας, ο οποίος πρέπει να ελέγξει εάν το νεογνό έχει σωστή θέση και προσκόλληση στο στήθος και αν κάνει αποτελεσματικό θηλασμό, επίσης το αν εσύ έχεις επαρκή παραγωγή και πολλά άλλα.

Θα σε συμβούλευα να μην θηλάζεις λιγότερες από 8-12 φορές και περισσότερες να είναι, φυσιολογικό είναι. Από εδώ και πέρα, εφόσον είναι 15 ημερών, θήλαζε σε ένα στήθος εναλλάξ σε κάθε γεύμα όχι λιγότερο από 20-30 λεπτά ή και περισσότερο εάν συνεχίζει να θηλάζει ζωηρά το μωρό σου. Γδύσε το μωρό σου εάν επιμένει να κοιμάται, άφησε το στο στήθος σου γυμνό, με την πάνα του, τρίψε την πλάτη, το μάγουλο, την φτέρνα του και άφησέ το να ξυπνήσει ή από το ερέθισμα πού έδωσες ή από την μυρωδιά σου.

Εύχομαι καλή δύναμη στην προσπάθεια σου.

Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
"Απανταχού θηλάζουσες"

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP