Χρειάζεται να δώσω συμπλήρωμα;

Παιδίατρος,
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Ο γιος μας γεννήθηκε τελειόμηνος 3.450 γραμμάρια. Την τρίτη μέρα ήταν 3.220 και με τη συμπλήρωση του μήνα 3.840. Θηλάζω αποκλειστικά όταν και όσο ζητάει. Πρέπει να αλλάξω κάτι όσον αφορά τη διαδικασία θηλασμού ή να δώσω συμπλήρωμα;

Βασιλική Δ., Κόρινθος
22/09/2012

Αγαπητή φίλη,
συνεχίστε να θηλάζετε όσο περισσότερο μπορείτε και όποτε το μωρό σας το ζητάει. Δεν υπάρχει κανένας ιατρικός λόγος να χορηγήσετε ξένο γάλα.

Το βάρος που πήρε το μωρό σας αντιστοιχεί περίπου στην 50η εκατοστιαία θέση των καμπυλών ανάπτυξης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας οπότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Τις καμπύλες αυτές που είναι οι πιο κατάλληλες για τα θηλάζοντα βρέφη μπορείτε να τις βρείτε εδώ:
http://www.who.int/childgrowth/standards/en/

Καλή συνέχεια στο ταξίδι του θηλασμού!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"












___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2016 ▼

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP