Πώς μπορώ να αποθηλάσω μετά από 23 μήνες;

Παιδίατρος,
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Γεια σας,
Έχω βοηθηθεί από την ομάδα σας πολλές φορές στο παρελθόν στο θέμα του θηλασμού της κόρης μου, έχουμε φτάσει αισίως στους 23 μήνες θηλασμού. Αυτή τη φορά όμως ζητώ τη βοήθεια σας στην προσπάθεια μου για αποθηλασμό.

Πρέπει να αναφέρω ότι ο θηλασμός έχει αποδειχτεί ανακουφιστικός για το παιδί σε πολλές περιπτώσεις (έντονοι κολικοί / έντονη φάση οδοντοφυΐας / ασθένεια). Πλέον, όμως θα ήθελα πολύ να αποθηλάσω και για μένα, καθώς έχω κουραστεί πολύ, αλλά και για εκείνη, καθώς δεν κοιμάται το μεσημέρι ενώ νυστάζει γιατί περιμένει να γυρίσω από τη δουλειά μου. Αυτό όμως καταντά κουραστικό καθώς ενώ περιμένει, μετά την πιάνει υπερένταση, αργεί να κοιμηθεί και αλλάζει όλο το πρόγραμμα.

Σήμερα, η κόρη μου θηλάζει κυρίως για να αποκοιμηθεί - μεσημέρι και βράδυ και ελάχιστες φορές για συναισθηματικούς λόγους. Σας γράφω μερικές λεπτομέρειες, και να με συγχωρείτε γι αυτό, αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι γενικά πρόκειται για πολύ απαιτητικό παιδί, δε δείχνει κανένα απολύτως σημάδι  αποθηλασμού, έχω προσπαθήσει κάποιες από τις μεθόδους που έχω διαβάσει εδώ (το γάλα της μαμάς τελείωσε/ το στήθος πονάει/ κλπ), αλλά έχουν καταλήξει σε άυπνες νύχτες με εφιάλτες και έντονο κλάμα από το παιδί.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν κάποια στοιχεία που σας έδωσα, μπορείτε να μου πείτε πως μπορώ να αποθηλάσω;

Σας ευχαριστώ και με συγχωρείτε για την μακρηγορία.
Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνα Κ., Αθήνα
18/09/2012

Αγαπητή φίλη,
συγχαρητήρια που προσφέρατε το δώρο της ζωής για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο αποθηλασμός είναι μια διαδικασία που όπως ο θηλασμός πρέπει να γίνει με πολύ υπομονή και αγάπη, χωρίς βιασύνη. Κόβουμε το λιγότερο αγαπημένο γεύμα του παιδιού, το αγκαλιάζουμε τρυφερά, αποσπάμε τη προσοχή του με παιχνίδια.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP