Να δώσω το γάλα μου και στο μεγαλύτερο παιδί;

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος MB ChB MRCPCH Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Καλησπέρα,
είμαι μητέρα δύο παιδιών 2,5 χρονών και 4 μηνών. Θηλάζω αποκλειστικά το μικρό μου και θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να βγάζω και να δίνω γάλα και στο μεγαλύτερο.

Ο μεγάλος πίνει δύο φορές φρέσκο γάλα από 300ml. Είναι εφικτό να αντικαταστήσω αυτά τα γεύματά του ή έστω το ένα; Kαι φυσικά θα έχει κάποιο όφελος ή η σύσταση του γάλακτος είναι τέτοια ώστε να προορίζεται για βρέφη;

Αν η απάντηση είναι θετική σκεφτόμουν να νοικιάσω ένα καλό θήλαστρο, αλλά πως να το εντάξω στο ημερήσιο πρόγραμμα θηλασμού χωρίς να αναστατώσω το μικρό μου;

Σας ευχαριστώ πολύ
Άννα Γ., Κοζάνη
29/08/2012

Αγαπητή Άννα
Σίγουρα αυτό θα έχει ευεργετικές ιδιότητες για το παιδάκι σου αλλά είναι σημαντικό να μην στερήσεις κάτι από το μικρό αφού το μικρό πρέπει να έχει προτεραιότητα.

Αν θα βγάζεις γάλα καλό είναι αυτό να γίνεται αφού θηλάσει το μικρό. Αν το μικρό θηλάζει σε κάποια γεύματα μόνο από το ένα στήθος, τότε μπορείς να βγάζεις από το άλλο για το μεγάλο σου παιδάκι.

Αν θα πας δουλειά σύντομα, ίσως να πρέπει να έχει προτεραιότητα η δημιουργία τράπεζας γάλακτος για το μικρό πριν δώσεις το γάλα σου στο μεγάλο.

Καλή επιτυχία

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
"Απανταχού θηλάζουσες"
2 σχόλια :

Ελένη ,  29/8/12 17:57  

Άννα, καλησπέρα! Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου! Κι εγώ θηλάζω αποκλειστικά την 8 μηνών πια κορούλα μου και βγάζω γάλα και για το αγοράκι μου που είναι 2 ετών. Κάνω 2 αντλήσεις την ημέρα, μία το πρωί αφού έχω θηλάσει την μπέμπα και μία το βράδυ πριν πέσω για ύπνο, κατά τις 12-1. Και είναι όλοι ευχαριστημένοι!!

Άννα ,  30/8/12 17:27  

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Ελένη μήπως μπορείς να μου πεις κάποιες ακόμα λεπτομέρειες; Πόσα ml γάλα βγάζεις κάθε φορά; Και τι θήλαστρο έχεις;
Μου έδωσες πολύ κουράγιο, σε ευχαριστώ!

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP