Ανάκληση ιαπωνικού γάλακτος επικίνδυνο για τον θυρεοειδή

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ζήτησε την ανάκληση από την αγορά ιαπωνικού γάλατος για βρέφη, η περιεκτικότητα του οποίου σε ιώδιο είναι πολύ χαμηλή, με αποτέλεσμα το γάλα να είναι επικίνδυνο για τον θυρεοειδή, ενώ κάλεσε τους γονείς των βρεφών που φέρονται ότι το κατανάλωσαν να υποβάλουν σε ιατρική εξέταση τα παιδιά τους.


Το εν λόγω προϊόν που διέθεταν στην αγορά οι εταιρίες Wakodo και Morinaga και προοριζόταν για βρέφη μικρότερα των εννέα μηνών, περιέχει λιγότερο από το ένα τρίτο του επιπέδου του ιωδίου που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Το υπουργείο Διατροφικής Υγείας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής του Χονγκ Κονγκ εκτιμά ότι 2.000 βρέφη μπορεί να έχουν τραφεί με το συγκεκριμένο γάλα.

"Καλούμε τους γονείς να πάνε τα παιδιά τους σε ένα από τα δέκα συμβεβλημένα με το δημόσιο ιατρικά κέντρα για μια αιματολογική εξέταση", διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η έλλειψη ιωδίου μειώνει την παραγωγή των θυρεοειδικών ορμονών και μπορεί να αποδειχτεί επιβλαβής για τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη, προκαλώντας έως και βαριά νοητική υστέρηση.

Τα ιαπωνικά γάλατα, θύματα κυρίως της δυσπιστίας των καταναλωτών μετά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα, αντιπροσωπεύουν μόλις το 3% του γάλατος που πωλείται στο Χονγκ Κονγκ.

Το γάλα ήταν στο επίκεντρο του μεγαλύτερου σκανδάλου διατροφικής ασφάλειας στην Κίνα το 2008, όταν το βιομηχανικό στοιχείο μελαμίνη είχε προστεθεί σε γαλακτοκομικά προϊόντα για να δίνεται η εντύπωση πως έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα πρωτεϊνών.

Τουλάχιστον έξι βρέφη έχασαν τη ζωή τους και 300.000 ασθένησαν μετά την κατανάλωση του μολυσμένου με μελαμίνη γάλατος.

Πηγή: pathfinder

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP