Application για γονείς με μωρά σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας

Η εφαρμογή από μόνη της είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα και αποτελεί ένα σωτήριο εργαλείο για όσους γονείς βιώνουν την παραμονή του βρέφους τους στη ΜΕΝΝ

O Πέτρος Δημητρακόπουλος είναι ένας νεαρός προγραμματιστής που πριν από 15 χρόνια ξεκίνησε τη ζωή του σε μια Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Το γεγονός αυτό στάθηκε η αφορμή να δημιουργήσει πριν από λίγους μήνες μια δωρεάν εφαρμογή για iPhone και iPad που απευθύνεται σε γονείς με μωρά στη ΜΕΝΝ.


Τις τελευταίες δεκαετίες έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των πρόωρων τοκετών καθώς επίσης και η επιβίωση πολύ μικρών προώρων. Αυτό οδηγεί σε σημαντική αύξηση του αριθμού των νεογνών που νοσηλεύονται σε MENN και στην χώρα μας και επομένως και των γονέων που βιώνουν αυτή την εμπειρία.

Η γέννηση ενός παιδιού με πρόβλημα είναι μια κατάσταση που από μόνη της δεν γεννά απλά εξαιρετικά αρνητικά συναισθήματα στους γονείς, αλλά τους δημιουργεί έντονο στρες και διαταράσσει την ισορροπία τους.

Η ξαφνική επαφή με το περιβάλλον της ΜΕΝΝ, η θέα του νεογέννητου συνδεδεμένου με ένα σύνολο υποστηρικτικών μηχανημάτων και η ενημέρωση για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, είναι για τους γονείς μια εξαιρετικά δύσκολα διαχειρίσιμη αρνητική εμπειρία.

Η εφαρμογή αυτή στοχεύει να δώσει στους γονείς τις απαραίτητες πληροφορίες για το τι συμβαίνει στην ΜΕΝΝ και το τι θα συναντήσουν εκεί, πιστεύοντας ότι θα τους διευκολύνει στην διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης.

Η εφαρμογή χωρίζεται στις παρακάτω κατηγορίες:
  • Τι είναι ΜΕΝΝ 
  • Γιατί στην ΜΕΝΝ 
  • Επίπεδα παρακολούθησης 
  • Το προσωπικό της ΜΕΝΝ 
  • Ο εξοπλισμός της ΜΕΝΝ 
  • Ψυχολογία γονέων 
  • Ειδικές πληροφορίες για τα πρόωρα βρέφη 
  • Μέθοδος καγκουρώ 
  • Συχνές ερωτήσεις
Περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους λόγους που μπορεί να οδηγήσουν ένα νεογέννητο μωρό στην ΜΕΝΝ, για τα διάφορα επίπεδα παρακολούθησης, για το προσωπικό και τον εξοπλισμό της ΜΕΝΝ κ.α. Περιέχει επίσης αναφορά στα συχνότερα συναισθήματα των γονέων που το παιδί τους νοσηλεύεται στην ΜΕΝΝ, με στόχο να τους βοηθήσει να τα αναγνωρίσουν και να τα διαχειριστούν.

Στην εφαρμογή υπάρχει ακόμη πληροφοριακό υλικό για τα πρόωρα βρέφη, τα προβλήματα και τις συνθήκες νοσηλείας τους. Τέλος επιχειρείται να απαντηθούν συχνές ερωτήσεις των γονέων όπως τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να παίρνουν κατά την είσοδο στην ΜΕΝΝ, το πως μπορούν να βοηθήσουν το μωρό τους ενώ νοσηλεύεται στην ΜΕΝΝ κλπ.

O Πέτρος Δημητρακόπουλος, παρουσιάζοντας το δημιούργημά του στη σελίδα του στο facebook αναφέρει: "Το 1997 αμέσως μετά την γέννηση μου χρειάστηκε να νοσηλευτώ σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών για περίπου έναν μήνα λόγω ποικίλων προβλημάτων υγείας με τα οποία είχα γεννηθεί. Αυτή η μονάδα μου έσωσε την ζωή και αυτή η εφαρμογή είναι ο δικός μου τρόπος για να ευχαριστήσω το προσωπικό της και να βοηθήσω γονείς που περνάνε την ίδια δοκιμασία που πέρασε η οικογένεια μου το 1997".

"Γενικά, από αυτά που έχω ακούσει από τους γονείς μου, ξέρω ότι η περίοδος της νοσηλείας ενός βρέφους στην ΜΕΝΝ είναι δύσκολη για τους γονείς και πολλές φορές χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες. Η εφαρμογή μου έχει στόχο να παρέχει αυτή την πληροφόρηση για να βοηθήσει αυτούς τους γονείς"  δήλωσε στο mitrikosthilasmos

Το application "MENN" έχει σχεδιαστεί για iPhone και iPad. Είναι συμβατό με iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch (3ης γενιάς), iPod touch (4ης γενιάς) και iPad. Απαιτεί iOS 5.0 ή νεότερο και είναι διαθέσιμο στο App Store ΔΩΡΕΑΝ!

Περισσότερα για την εφαρμογή:
facebook.com/psdappstwitter.com/PSDAppswww.anadelta.gr

screenshots:

Διαβάστε ακόμη

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP