Απεντόμωση και εγκυμοσύνη

Παιδίατρος,
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για τη σελίδα σας, ιδιαίτερα χρήσιμη!

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν επιτρέπεται να γίνει απεντόμωση στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας τώρα που η σύζυγός μου είναι έγκυος στην 10η εβδομάδα -δεν έχει κλείσει ακόμη ούτε το 1ο τρίμηνο- μου είπε ο ειδικός ότι το φάρμακο είναι άοσμο και απλά δεν θα σφουγγαρίσουμε για 2 μέρες! Απλά εισχωρεί στους πόρους του πατώματος.

Όπως καταλαβαίνετε ανησυχούμε καθώς διαβάσαμε στο ίντερνετ ότι προκαλούνται πχ ζημιές στο νευρικό σύστημα και θα θέλαμε μια έγκυρη γνώμη ειδικού!

Υπάρχει φόβος για το έμβρυο; πρέπει να πάρουμε κάποιες προφυλάξεις; ποια είναι η συμβουλή σας; να γίνει ή να απαιτήσουμε να μη γίνει φέτος;

Ευχαριστούμε πολύ!
Γιάννης Ν., Χαλκίδα
12/07/2012
Αγαπητέ φίλε,
θα πρότεινα να αποφύγετε την απεντόμωση τουλάχιστον το πρώτο τρίμηνο ζωής μια και αυτό είναι το διάστημα κατά το οποίο γίνεται η οργανογένεση.

Μελέτες που να επικεντρώνονται στην επίδραση των ουσιών αυτών στο νευρικό σύστημα των ανθρώπινων εμβρύων για ηθικούς-δεοντολογικούς λόγους δε μπορούν να γίνουν.

Καλή λευτεριά!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
"Απανταχού θηλάζουσες"
___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP