Ένας χρόνος "Απανταχού Θηλάζουσες"

Ένας χρόνος ενθάρρυνσης,  ενημέρωσης  και υποστήριξης σε θέματα μητρικού θηλασμού και μητρότητας μέσα από μια τεράστια αγκαλιά ευαισθητοποιημένων μητέρων με γνώση και εμπειρία!

Υποστηρικτική Ομάδα Θηλασμού και Μητρότητας "Απανταχού Θηλάζουσες"

Η Υποστηρικτική Ομάδα Θηλασμού και Μητρότητας "Απανταχού Θηλάζουσες" ως προέκταση του mitrikosthilasmos.com δρα εθελοντικά μέσω του facebook και ήδη απαρτίζεται από 3000 μέλη, κατά πλειοψηφία μητέρες, ανάμεσά τους ειδικοί υγείας, ιατροί, μαίες και σύμβουλοι θηλασμού όπου όλοι μαζί στηρίζουν με τις δυνάμεις τους κάθε νέα μητέρα που επιθυμεί και προσπαθεί να θηλάσει το παιδί της!


Σαν χθες δημιούργησα την ομάδα " Απανταχού θηλάζουσες"! Ήταν κάτι που το ήθελα πολύ! Ήθελα να υπάρχει ένας χώρος στο διαδίκτυο που να μπορούμε να συζητάμε οι μητέρες με άνεση, όπως κάνουμε με τις φίλες μας από το τηλέφωνο ή από κοντά!

Γεννήθηκε λοιπόν η ομάδα " Απανταχού θηλάζουσες" και το όνομά της δεν είναι καθόλου τυχαίο! Εκφράζει αυτό ακριβώς που επιθυμούσα! Δηλαδή μια αγκαλιά για όοοοοολες τις θηλάζουσες, μιας που όλες οι μαμάδες τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες απορίες έχουμε και συχνά αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα! Δεν υπάρχει διαφορά αν η μια είναι στην Αθήνα και η άλλη στη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει διαφορά ακόμη και αν η μια είναι στην Αγγλία και η άλλη στην Αμερική! Και δεν βάφτισα την ομάδα "απανταχού μαμάδες" γιατί το κύριο μέλημά μου ήταν, είναι και θα είναι ο μητρικός θηλασμός!

Ο σκοπός είναι ένας! Όλοι μαζί -οι φίλοι και υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού- να γίνουμε μια μεγάλη, ενεργή αλυσίδα ενημέρωσης, προστασίας, προώθησης και υποστήριξης του μητρικού θηλασμού!! Και χαίρομαι που η αλυσίδα αυτή μεγαλώνει και δυναμώνει! Χαίρομαι που ένας κρίκος αυτής της αλυσίδας είναι και αυτή η ομάδα, όλες εσείς, οι απανταχού θηλάζουσες!! Χαίρομαι που η επιθυμία μου να γίνει η ομάδα ένα ζεστό και φιλόξενο "στέκι" για όλες τις μητέρες που ενδιαφέρονται και αγαπούν το μητρικό θηλασμό και που βρίσκονται σε κάθε μεριά της Ελλάδας αλλά και πέρα από αυτή, έγινε πραγματικότητα και αποδίδει καρπούς με το παραπάνω!!

Ακόμη, με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός πως η ομάδα " Απανταχού θηλάζουσες" στάθηκε αφορμή να κινητοποιηθούν όλο και περισσότερες μαμάδες με αποτέλεσμα σήμερα να έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο άτυπο μεν αλλά πολύ υποστηρικτικό εθελοντικό δίκτυο ομάδων απ΄άκρη σ΄άκρη της Ελλάδας, σχεδόν για κάθε πόλη και κάθε νομό, ομάδες απλών μητέρων που ένωσαν τις φωνές υποστήριξης του μητρικού θηλασμού, που ήρθαν η μία κοντά στην άλλη και συχνά όχι μόνο διαδικτυακά!! Αν ψάξετε στο facebook θα βρείτε την ομάδα και της δικής σας περιοχής και αν δεν τη βρείτε είναι μια καλή ευκαιρία να κάνετε εσείς την αρχή για την πόλη σας, γιατί έτσι, μέσα από αυθόρμητες εθελοντικές ενέργειες ερχόμαστε πιο κοντά και τα προβλήματα μικραίνουν!!

Με τα τραγικά χαμηλά ποσοστά θηλασμού της χώρας μας, με τον χορό της κουλτούρας του μπιμπερό να κρατεί καλά, με αρκετούς επαγγελματίες υγείας που ακόμη δίνουν απαρχαιωμένες συμβουλές και οδηγίες θηλασμού... η προσφορά των μελών που συμμετέχουν στην ομάδα " Απανταχού θηλάζουσες" και υποστηρίζουν τους σκοπούς της είναι παραπάνω από πολύτιμη, είναι σπουδαία και πραγματικά σας ευχαριστώ όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά για τη στήριξή σας στις χιλιάδες των μητέρων που έρχονται σε επαφή μαζί μας!!

Μέσα από την ομάδα " Απανταχού θηλάζουσες" με τις μέλλουσες ή νυν θηλάζουσες μητέρες που συζητάνε, ρωτάνε, απαντούν, ανταλλάσσουν πληροφορίες & μοιράζονται εμπειρίες, με αγάπη και κατανόηση από γυναίκα σε γυναίκα μεταδίδεται η γνώση της τέχνης του θηλασμού!! Αυτό αποδεικνύεται μέσα από τα εκατοντάδες post που δημοσιεύονται καθημερινά στην ομάδα, ανάμεσα στα οποία δεν λείπουν αυτά που ευχαριστούν για την ύπαρξή της και την προσφορά των μελών της!!

Παραδείγματα επιτυχίας δεν θα φέρω, είναι εκατοντάδες! Το μόνο που θα κάνω είναι να σας προσκαλέσω στη μεγαλύτερη υποστηρικτική ομάδα θηλασμού και μητρότητας, να σας προσκαλέσω να γίνεται κι εσείς μέρος αυτής της αλυσίδα αγάπης! Σας προσκαλώ στις "Απανταχού θηλάζουσες"! Θα μας βρείτε στο facebook: www.facebook.com/groups/BFmums. Σας περιμένουμε!

Χρόνια μας Πολλά απανταχού θηλάζουσες!


Φιλικά,
Παπαποστόλου Μαρία
Υπεύθυνη Διαχείρισης


image: ftsclans

Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
"Απανταχού θηλάζουσες"

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP