Επιστρέφω στη δουλειά. Μπορώ να καταφέρω την συνέχιση του αποκλειστικού θηλασμού;

Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια-Οργονοθεραπεύτρια Βοηθός Μητρότητας-Τοκετού και λοχείας (Doula) Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC Σύμβουλος Περιγεννητικής Αγωγής-Lamaze
Καλησπέρα και πάλι! Η προσπάθεια κάθε μητέρας για θηλασμό είναι σημαντική τόσο όσο και η εξαίρετη δουλειά που κάνετε. Διαβάζω καθημερινά και έχω μάθει τόσα πολλά! Για ακόμη μια φορά... πολλά συγχαρητήρια. Αν και διάβασα πάρα πολλά σχετικά άρθρα έχω ένα πρόβλημα και παρακαλώ πολύ για την βοήθεια σας.

Επιστρέφω στη δουλειά μου σε 20 μέρες (το μωρό μου θα είναι 2½ μηνών και θα λείπω από το σπίτι 10 ώρες. Η περίπτωση να αντλώ εκεί δεν είναι δυνατή καθώς είμαι μόνη μου και διάλειμμα δεν υπάρχει.

Έχω ήδη σκεφτεί να αγοράσω άμεσα ένα θήλαστρο, να ξεκινήσω από τώρα τις αντλήσεις και την τράπεζα γάλακτος. Το ευχάριστο είναι ότι θα λείπω 4-5 ημέρες την εβδομάδα. Για τις υπόλοιπες όμως ανησυχώ μήπως μειωθεί η παραγωγή μου λόγω πολλών ωρών μη άντλησης ή μήπως αντιμετωπίσω κάποιο άλλο πρόβλημα.

Πιστεύετε πως μπορώ να τα καταφέρω την συνέχιση της αποκλειστικής γαλουχίας; Υπάρχουν κάποιες κινήσεις που μπορώ να κάνω ώστε να αντιμετωπίσω το συγκεκριμένο πρόβλημα;

Μαρία Μ.Αθήνα
28/07/2012

Καλησπέρα.
Πρώτα από όλα χρειάζεται να γνωρίζετε πως μπορείτε να συνεχίσετε να θηλάζετε ακόμη και αν επιστρέψετε στην δουλειά σας ενώ το παιδάκι σας είναι ακόμη 2,5 μηνών.

Η ιδέα σας να αρχίσετε να αντλείτε γάλα ώστε να δημιουργήσετε τράπεζα γάλακτος είναι πολύ χρήσιμη, θα σας βοηθήσει να συνηθίσετε την διαδικασία και θα έχετε εξασφαλίσει ικανοποιητική ποσότητα γάλακτος για το μωράκι σας πριν ξεκινήσετε την δουλειά σας.

Μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για τις βέλτιστες συνθήκες συντήρησης του μητρικού γάλακτος από τους συνδέσμους θηλασμού η τους συμβούλους θηλασμού στην Αθήνα.

Δοκιμάστε να αντλείτε με το χέρι αρχικά και αν αυτό δεν επαρκεί τότε δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αντλία, χρειάζεται βέβαια να έχετε στο νου πως η παραγωγή γάλακτος είναι πρωτίστως μια διαδικασία όπου τα συναισθήματά μας και η επαφή με το μωράκι μας παίζει τον κύριο ρόλο, αυτό σημαίνει πως για να είναι αποτελεσματική η άντληση χρειάζεται να είστε χαλαρή, να βλέπετε το μωράκι σας η αν αυτό δεν είναι εύκολο, να έχετε ένα ρουχαλάκι του μωρού σας και να το μυρίζετε.

Αν το μωράκι σας αρνηθεί να πάρει μπιμπερό δοκιμάστε να του δίνετε το γάλα σας με ποτηράκι η κουταλάκ . Ίσως να αρνηθεί από εσάς καθώς σας μυρίζει και το στήθος σας, η πηγή της απόλαυσης του, είναι διαθέσιμη, οπότε σε κάποιον που θα το φροντίσει να ανταποκριθεί πιο εύκολα.

Φροντίστε το άτομο που θα κρατήσει το μωράκι σας να έχει αναπτύξει σχέση μαζί του πριν επιστρέψετε στην δουλειά και να είστε σίγουρη πως μπορεί να το καταλάβει και να ανταποκριθεί στις ανάγκες του με τρυφερότητα.

Όταν πλέον είστε στο χώρο εργασίας σας, αν νοιώθετε ένταση στο στήθος είναι βοηθητικό να κάνετε μασάζ στην τουαλέτα βγάζοντας λίγο γάλα.

Καλά θα ήταν να γινόταν σταδιακά η μετάβαση στις 10 ώρες και επίσης καθώς λέτε πως θα λείπετε μόνο 4 μέρες, αν γινόταν αυτές να έσπαζαν σε 2 και 2.

Καλή επιτυχία

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
1 σχόλια :

Ανώνυμος ,  29/7/12 15:38  

Ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες συμβουλές.Μίλησα ήδη με μια εξαιρετική σύμβουλο που με βοήθησε πολύ!Έχω ήδη ξεκινήσει την τράπζα στην κατάψυξη και νομίζω οτι θα πάνε όλα καλά.Το μόνο αγχός είναι να καταφέρνω και όταν θα δουλεύω να βγάζω 2-3 μερίδες που θα χρειάζομαι για οταν θα λείπω!(ώστε να αφήνω φρέσκο στο ψυγείο για την επόμενη ημέρα!Πάντως θα είναι μοιρασμένες οι ημέρες που θα λείπω.Π.Χ ξεκινώ Τρίτη, Τετάρτη και πέμπτη-Παρασκεύη έχω ρεπό!Βέβαια μετά μπορεί να δουλέψω σερί 4-5 ημέρες..Όπως βγεί το πρόγραμα!
Και πάλι πάντως ευχαριστώ πολύ για την ενθάρυνση και τις συμβουλές!

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP