Σημαντική η αλληλεπίδραση μεταξύ πατέρα και βρέφους

Απαραίτητος ο ρόλος του πατέρα στην ανάπτυξη του παιδιού

Η θετική αλληλεπίδραση μεταξύ πατέρα και βρέφους ήδη από τους πρώτους τρεις μήνες της ζωής του παιδιού επιτρέπει την εμφάνιση λιγότερων προβλημάτων συμπεριφοράς στα παιδιά ηλικίας ενός έτους, και ακόμη περισσότερο στη συνέχεια, σύμφωνα με βρετανική έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.


Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται η θετική αυτή επίδραση σε τόσο μικρά παιδιά, σύμφωνα με τη μελέτη αυτή που έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται στην Επιθεώρηση Παιδοψυχολογίας και Ψυχιατρικής (Journal of Child Psychology and Psychiatry).

"Βρήκαμε ότι τα παιδιά, των οποίων οι πατέρες είχαν περισσότερη επαφή μαζί τους, είχαν καλύτερα αποτελέσματα" καθώς εμφάνιζαν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς στη συνέχεια, εξηγεί ο Πολ Ραμσαντάνι, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας.

"Αντιθέτως τα προβλήματα συμπεριφοράς ήταν πολύ περισσότερα στα παιδιά που οι πατέρες τους ήταν πιο απόμακροι, χαμένοι στις σκέψεις τους ή είχαν λιγότερη επαφή μαζί τους", σημειώνει ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:
Πηγή: ΑΜΠΕ, Image: dad.menshealth
Δημοσίευση: 20/7/12


Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
"Απανταχού θηλάζουσες"

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP