Τρώμε όσπρια όταν θηλάζουμε;

Ισχύει ότι προκαλούν κολικούς στο μωρό;

Όλοι οι επίσημοι οργανισμοί υγείας συστήνουν την κατανάλωσή οσπρίων κατά τη διάρκεια του θηλασμού σαν μέρος μίας υγιεινή διατροφής
Δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν ότι η κατανάλωση οσπρίων προκαλεί προβλήματα. Τα όσπρια είναι πολύ θρεπτικά και όλοι οι επίσημοι οργανισμοί υγείας συστήνουν την κατανάλωσή τους στην διάρκεια του θηλασμού σαν μέρος μίας υγιεινή διατροφής.  


Γράφει η Μαρία Ηροδότου Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος


Εάν δεν έχετε παρατηρήσει προβλήματα από την κατανάλωσή τους μην τα παραλείπετε από την διατροφή σας.

Κάθε μητέρα και κάθε μωρό είναι ξεχωριστά και για αυτό δεν υπάρχουν συστάσεις για όλους για συγκεκριμένα φαγητά προς αποφυγή.

Εάν όντως παρατηρήσετε ότι κάποιο τρόφιμο δημιουργεί προβλήματα στο μωράκι σας είναι καλή ιδέα να το αποφύγετε για λίγο καιρό και να προσπαθήσετε αργότερα να το επανεντάξετε σταδιακά στη διατροφή σας.

Σε καμία περίπτωση όμως μην αποφεύγετε ομάδες τροφίμων χωρίς λόγο γιατί η διατροφή σας θα είναι ελλιπής σε θρεπτικά συστατικά.

Και μην ξεχνάτε ότι οι κολικοί μπορεί να έχουν πολλά αίτια και δεν σχετίζονται συχνά με την διατροφή σας.


Διαβάστε επίσης:


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP