Το μωρό σφίγγεται. Είναι κολικοί, δυκοιλιότητα ή φταίει το συμπλήρωμα;

Παιδίατρος,
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Καλησπέρα,
Το μωράκι μου είναι 35 ημερών και από την 3η περίπου εβδομάδα άρχισε να σφίγγεται και να κοκκινίζει.

Το θηλάζω και του δίνω και συμπλήρωμα που μου έχει συστήσει ο παιδίατρος. Δυστυχώς δε μπορώ να το θηλάσω αποκλειστικά (η ποσότητα γάλατος που έχω είναι γύρω στα 40μλ) και το μωρό είναι 57εκ. και 5 κιλά και φάνηκε από την αρχή ότι δε του φτάνει ο θηλασμός καθώς μετά από κάθε θηλασμό έκλαιγε συνεχώς και ζητούσε κι άλλο. Έτσι ο παιδίατρος μου είπε να του δίνω και συμπλήρωμα.

Το ερώτημά μου είναι αν είναι κολικοί αυτό δηλαδή σφίγγεται έχει αέρια μαζεύει τα ποδαράκια στη κοιλιά και κοκκινίζει... Φοβάμαι πάρα πολύ ο παιδίατρος μου λέει να μην ανησυχώ όμως εγώ δε μπορώ να το βλέπω να υποφέρει έτσι.

Τώρα όσο περνά ο καιρός μπαίνουμε 6η εβδομάδα η κατάσταση χειροτερεύει και σφίγγεται σχεδόν όλη μέρα. Φοβάμαι πάρα πολύ καθώς δε ξέρω αν είναι κολικοί και θα περάσουν ή αν είναι ένα πρόβλημα δυσκοιλιότητας, αν οφείλεται στο ξένο γάλα κτλ.

Εσείς ξέρετε είναι έτσι οι κολικοί; Πως θα καταλάβω τί είναι αυτό;

Ευχαριστώ πολύ
Μαρία Μ., Αθήνα
19/07/2012

Aγαπητή φίλη,
όντως η εικόνα που περιγράφετε θα μπορούσε να οφείλεται σε κολικούς, κάτι που μπορεί να διαπιστωθεί μόνο με την ενδελεχή κλινική εξέταση από το παιδίατρο σας.

Δε συμφωνώ στο θέμα της χορήγησης του συμπληρώματος μια και αυτό σταδιακά θα οδηγήσει στη μείωση και παύση της παραγωγής σας.

Θα πρότεινα να ακουλουθήσετε πρωτόκολλο επαναγαλακτισμού με συχνή τοποθέτηση του μωρού στο στήθος σας, κάτι που θα βοηθούσε και τους πιθανούς κολικούς του.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP