Μετά το μητρικό να δώσω φρέσκο γάλα ή σκόνη;

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος MB ChB MRCPCH Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Καλησπέρα σας!
Έχω ένα γιο ενός έτους, τον οποίο θηλάζω αποκλειστικά. Σκέφτομαι για δικούς μου λόγους να αποθηλάσω.

Ο παιδίατρος μου πρότεινε να μην πάμε κατευθείαν σε αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα, αλλά καλύτερα να πιει ένα διάστημα γάλα σκόνη.

Ο μικρός μου γενικά είναι δραστήριο παιδί (περπατάει ήδη) και γάλα πίνει πρωί-βράδυ και όσες φορές θέλει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Θέλω να αποθηλάσω φυσικά.

Ο γιατρός μου πρότεινε ή το growing up ή το nativa 3 ή το step up. Μου είπε ότι πιο κοντά στο μητρικό είναι το nativa. Ισχύει αυτό; Ο γιος μου είναι 9150γρ και 74 εκ. Γεννήθηκε στις 21/6, 3480γρ και 50εκ. Να σημειώσω επίσης, ότι είχε και έλλειψη σιδήρου και πήρε σίδηρο για 3 μήνες.

Σας ευχαριστώ πολύ, εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και την απάντηση σας!

Αγγελική Π., Αθήνα
11/07/2012

Αγαπητή Αγγελική
Το να προτείνουμε ένα γάλα ως πιο κοντινό στο μητρικό από άλλο το θεωρώ όχι σωστή ιατρική πράξη. Από την άλλη αν θα δώσεις γάλα σε σκόνη ή φρέσκο εξαρτάται και από εσένα και το παιδί σου.

Ναι το βρεφικό γάλα σε σκόνη είναι εμπλουτισμένο με περισσότερες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία αλλά σε αυτή την ηλικία το παιδί πρέπει να έχει μια αρκετά ισορροπημένη διατροφή σε στερεά μορφή ώστε να του καλύπτει εντελώς τις ανάγκες του σε αυτά.

Από την άλλη, πολλά παιδιά που θηλάζουν για τουλάχιστο ένα χρόνο, πολύ δύσκολα δέχονται το γάλα σε σκόνη και προτιμούν το φρέσκο.

Μπράβο που φτάσετε μέχρι εδώ.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP