Μεγάλη αύξηση βάρους με αποκλειστικό θηλασμό

Απαντά η Βασιλική Δανηλάτου
Ιατρός Αιματολόγος MD, PhD
Επιμελήτρια Β' Αιμοδοσίας ΒΓΝΗ
Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια ΙΜΒΒ, ΙΤΕ
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
www.lactation.gr
Καλημέρα. Θερμά συγχαρητήρια για την σοβαρη και όμορφη δουλειά που κάνετε.

Το ερωτημά μου είναι το εξής: Θηλάζω αποκλειστικά το 1 μηνός μωρό μου και τα πάμε πολύ καλα. Τρώει κάθε 2 περίπου, ίσως το βράδυ να φάει και στις 4 ώρες. Η παιδίατρος μου είπε να παίρνει 180-220γρ. την εβδομάδα. Tο θέμα είναι οτι ο μπέμπης μου παίρνει περίπου 500γρ/εβδομάδα.

Μήπως είναι υπερβολικο; Χρειάζετε να προχωρήσω σε κάποια ενέργεια;

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Μαρία Μ., Αθήνα
19/06/2012


Εφόσον κάνει αποκλειστικό θηλασμό δε θα ανησυχούσα!

Μετά τον 3ο μήνα θα πέσει ο ρυθμός ανάπτυξης και δε θα συνεχίσει να παίρνει τόσο πολύ!

Τα βρέφη που τρέφονται αποκλειστικά από το στήθος με μητρικό γάλα δεν έχουν τάση για παχυσαρκία.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Διαβάστε επίσης:
Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
"Απανταχού θηλάζουσες"


___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2016 ▼

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP