Πώς θα βάλει βάρος το μωρό;

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου Παιδίατρος MB ChB MRCPCH Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Καλησπέρα,
Το ερώτημά μου σχετίζεται με το βάρος του μωρού ενώ θηλάζει.

Εχθές σαραντίσαμε και πήγαμε για τον καθιερωμένο έλεγχο. Το μωρό γεννήθηκε 50 πόντους και πήρε άλλους 5, ενώ το βάρος του ήταν 3.300γρ και πήρε μόλις 300γρ.

Το θηλάζω αποκλειστικά, μέχρι που ο παιδίατρος μας είπε να δώσουμε για 10 μέρες συμπλήρωμα για να αποκλείσουμε την υποψία ουρολοίμωξης. Είπε να δίνω το στήθος 10 λεπτά και έπειτα συμπλήρωμα, σε κάθε γεύμα.

Αυτό που με στεναχωρεί είναι μη τυχόν και ελαττωθεί το γάλα λόγω του ότι θα χορταίνει από το ξένο. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; Μήπως η χρήση θήλαστρου για να αυξηθεί το γάλα; (η αλήθεια είναι πως δεν έχω μεγάλη ροή).

Ευχαριστώ
Σωτηρία Π., Δράμα
19/06/2012

Αγαπητή Σωτηρία,
Σίγουρα το συμπλήρωμα δεν είναι η πρώτη λύση και ναι σίγουρα θα σου μειώσει τη ροή ακόμη παραπάνω.

Πρόσεξε ότι το μωρό σου παίρνει καλά το στήθος με μεγάλο ανοικτό στόμα και χειλάκια προς τα έξω. Μην περιορίζεις χρονικά τους θηλασμούς αλλά να δίνεις στο μωρό όση ώρα θέλει από τον ένα μαστό, και τώρα που δεν βάζει καλά βάρος να κάνεις και μαλάξεις καθ' όλη την διάρκεια του θηλασμού. Όταν το μωρό σταματήσει να δίνεις και το άλλο στήθος.

Επειδή είναι σημαντικό το μωράκι σου να βάλει και άλλο βάρος να συμπληρώνεις με δικό σου γάλα κάποια γεύματα. Διάβασε λίγο τις οδηγίες για επαναγαλακτισμό

Καλή επιτυχία

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP