Δεν ελέγχουν όλες οι φαρμακοβιομηχανίες την καταλληλότητα των παιδικών φαρμάκων

Δεν υποχρεώνονται όλες οι  φαρμακοβιομηχανίες να κάνουν
ελέγχους καταλληλότητας των παιδικών φαρμάκων

Άλλες φαρμακοβιομηχανίες ελέγχουν κι' άλλες δεν ελέγχουν την καταλληλότητα των παιδικών φαρμάκων, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή Νικηφόρου Διαμαντούρου.


Από τα συμπεράσματα έρευνας που, από το 2009, διεξήγαγε ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος, σχετικά με τους ελέγχους καταλληλότητας των παιδικών φαρμάκων, που πρέπει να πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες, προκύπτει ότι, άλλες φαρμακοβιομηχανίες υποχρεώνονται από το European Medicines Agency (EMA) να κάνουν αυτούς τους ελέγχους και άλλες όχι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, αφορμή για τη διεξαγωγή της σχετικής έρευνας έδωσε, η καταγγελία δύο ευρωπαϊκών φαρμακευτικών εταιριών, που ισχυρίσθηκαν ότι υπέστησαν άδικη μεταχείριση από την ΕΜΑ, η οποία τις υποχρέωσε να ελέγξουν την καταλληλότητα φαρμάκων που προορίζονταν για παιδιά με καρδιακή ανεπάρκεια ενώ, είχε εξαιρέσει από την ίδια υποχρέωση τις περισσότερες από τις υπόλοιπες.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του ο κ. Διαμαντούρος συμπέρανε ότι η ΕΜΑ δεν λειτουργεί σωστά, στον τομέα της επιβολής υποχρέωσης στις φαρμακοβιομηχανίες να ελέγχουν την καταλληλότητα των παιδικών φαρμάκων.

Κάλεσε δε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου να παρέμβει, προκειμένου να υπάρξει περισσότερη διαφάνεια στο κύκλωμα παραγωγής και διάθεσης παιδικών φαρμάκων στην ευρωπαϊκή αγορά.

Στην ανακοίνωση του ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής υπενθυμίζει ότι, η ΕΕ εξέδωσε το 2006 τον Κανονισμό Παιδιατρικής, για την καλύτερη προστασία της υγείας των παιδιών στην Ευρώπη και ότι, στον Κανονισμό αυτόν περιλαμβάνεται και η υποχρέωση όλων των φαρμακευτικών εταιριών, να πραγματοποιούν δοκιμές, προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσον τα φάρμακα τους, μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την θεραπεία των παιδιών.

Πηγή: kathimerini, Image: timeoutdubai

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP