Ο βελονισμός επιδρά στον θηλασμό;

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC
Έχω ένα αγοράκι 9,5 μηνών που πίνει αποκλειστικά το δικό μου γάλα από μπουκάλι.

Το βγάζω με επαγγελματικό θήλαστρο εδώ και 7,5 μήνες γιατί επέστρεψα στη δουλειά μου και ενώ αρχικά θηλάζαμε κανονικά, όταν γυρνούσα σπίτι μετά έπαθε σύγχυση θηλών και ήθελε μόνο από το μπουκάλι γιατί ήταν πολύ νωρίς και χάναμε πολλούς θηλασμούς δυστυχώς!

Ξένο πάντως δεν ήπιε καθόλου παρά μόνο κλασικά στην κλινική που την πάτησα και γω όπως πολλές άλλες που κάνανε καισαρική...

Έχω ένα πρόβλημα τις τελευταίες μέρες, χτύπησα στη μέση μου και έκανα βελονισμό όπου μετά από 2 θεραπείες μου ελαττώθηκε δραματικά το γάλα μου!

Το μωρό μου πίνει πλέον μόνο πρωί-βράδυ και το αντλώ τώρα μόνο 3 φορές την ημέρα όπου το επιπλέον το φυλάω στην κατάψυξη, όμως μετά το πρόβλημα με τη μέση μου δεν φτάνει για τις ανάγκες του και ξεπαγώνω και από την κατάψυξη. Το μωρό πίνει γύρω στα 400-450ml την ημέρα και εγώ με το ζόρι βγάζω 170!!! Μέχρι πριν λίγο καιρό αντλούσα περίπου 700ml.

Ξέρετε τί μπορεί να φταίει; μήπως είναι τυχαίο το συμβάν με τον βελονισμό ή τελειώνει το γάλα μου;

Σάς ευχαριστώ πολύ
Ελένη Μ.Χανιά, Κρήτη
27/06/2012

Γεια σας και περαστικά,

Δεν γνωρίζω αν οφείλεται στο βελονισμό ή στην προσπάθεια του οργανισμού να αναρρώσει.

Αν αυξήσετε τις αντλήσεις για μερικές ημέρες, θα μπορέσετε να αυξήσετε και την ποσότητα. Για να έχετε πιο σίγουρα αποτελέσματα, μπορείτε για λίγες ημέρες να εφαρμόσετε ένα πρόγραμμα 6 ή καλύτερα 8 αντλήσεων το 24ωρο.

Κάποιο από τα γαλακταγωγά βότανα ίσως θα βοηθούσε στην πιο γρήγορη αύξηση της παραγωγής.

Καλή συνέχεια


Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP