Κρητική διατροφή για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας

Το γεγονός ότι συχνά δεν στρώνεται σπιτικό τραπέζι
οδηγεί τα παιδιά στο έτοιμο και γρήγορο φαγητό

Η ρουτίνα της καθημερινότητας και η αλλαγή του τρόπου ζωής των Ελλήνων έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών στην Κρήτη, στα οποία εμφανίζονται υψηλά ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας. 


Το συμπέρασμα αυτό, όπως εξήγησε η διαιτολόγος Χριστίνα Μακρατζάκη, προκύπτει και από τα αποτελέσματα πιλοτικού προγράμματος για την κρητική διατροφή, που εφαρμόστηκε σε επτά δημοτικά σχολεία των Χανίων, με την καθοδήγηση 14 εθελοντριών διατροφολόγων.

Παρ όλα αυτά, έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία των παιδιών γνωρίζει και τα είδη της κρητικής διατροφής αλλά και τις διατροφικές της αξίες. «Πολλά παιδιά γνωρίζουν το πετιμέζι, το χόνδρο ακόμα και το χαρούπι. Ωστόσο, το γεγονός ότι συχνά δεν στρώνεται σπιτικό τραπέζι τα οδηγεί στο έτοιμο και γρήγορο φαγητό, τα σνακς, εγκαταλείποντας την κρητική διατροφή», επισήμανε χαρακτηριστικά η κ. Μακρατζάκη.

Η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος από τον δήμο ήταν απόλυτα επιτυχής. Γι' αυτό τον λόγο, όπως ανακοίνωσε η αντιδήμαρχος Χανίων, Χρυσούλα Χατζηδάκη, θα επεκταθεί, από τον Σεπτέμβριο, και σε άλλα δημοτικά σχολεία των Χανίων αλλά και σε γυμνάσια, αυτή τη φορά.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Image:jackfit

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP