Το μωρό πνίγεται και δυσφορεί όταν θηλάζει

Απαντά η Δέσποινα Τσακίρη Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
www.despoinatsakiri.gr
Το μωρό μου είναι 21 ημερών και ενώ ξεκινήσαμε το θηλασμό πολύ καλά, δηλαδή έτρωγε καλά και μετά χαλάρωνε, τις τελευταίες μέρες όταν θηλάζει δείχνει να πνίγεται, κοκκινίζει, τεντώνει το πόδι της, βγάζει το στήθος μου, μερικές φορές κουράζεται και κλαίει και σταματάμε και το τάισμα. Aυτό δε συμβαίνει τα βράδια που τρώει ενώ κοιμάται.

Έχω κουραστεί αρκετά με αυτό το θέμα και δεν μπορώ να την βλέπω και εκείνη να ταλαιπωρείται.

Tί μπορεί να συμβαίνει;
Μαρία Μ., Βόλος
12/06/2012

Γεια σου!
Συγχαρητήρια που θηλάζεις!

Φαίνεται πως έχεις πολύ γάλα, και με κάθε "ρούφηγμα" του στήθους που κάνει το μωράκι σου, αντλεί μεγάλη γουλιά - και γι' αυτό κάνει σαν να πνίγεται και βγάζει το στήθος.

Οι στάσεις που είναι πιο όρθιες (πχ το football hold ή rugby hold: κρατάμε το παιδί κάτω από τη μασχάλη με τα πόδια προς τα "πίσω") μπορούν να σε βοηθήσουν, μιας και το μωράκι σου θα καταπίνει πιο εύκολα λόγω της πιο κάθετης κλίσης του σώματός του.

Για περισσότερη βοήθεια μπορείς να απευθυνθείς σε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας (πχ μαία ή IBCLC) o οποίος θα σου διδάξει πολλές και διαφορετικές στάσεις θηλασμού και θα αξιολογήσει μία ολόκληρη "συνεδρία" θηλασμού.

Μην απογοητεύεσαι, θα βρείτε σίγουρα - εσύ και το μωράκι σου - το δρόμο σας!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP