Πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού

Οι ειδικοί εκτιμούν ως πολύ ελπιδοφόρα τα πρώτα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές

Ένα νέο, πειραματικό ακόμη, φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού φαίνεται να παρέχει αξιοσημείωτα οφέλη στις ασθενείς. 


Χορηγούμενο σε συνδυασμό με την κλασική θεραπεία (χημειοθεραπεία και το φάρμακο Herceptin), το πειραματικό φάρμακο, που φέρει το κωδικό όνομα T-DM1, σταματά την εξέλιξη της νόσου για τρεις μήνες, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τις παρενέργειες της κλασικής αγωγής.

Τα παραπάνω αποτελέσματα, τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας στο Σικάγο, προέκυψαν από τις πρώτες κλινικές δοκιμές του φαρμάκου στις οποίες έλαβαν μέρος 1000 ασθενείς με προχωρημένο ορμονοεξαρτώμενο καρκίνο του μαστού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το T-DM1 δρα ως εξής: αρχικά προσδένεται στα καρκινικά κύτταρα, πράγμα που αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό τους και στη συνέχεια εισέρχεται σε αυτά όπου και απελευθερώνει τοξίνες με χημειοθεραπευτική δράση.

Ο ορμονοεξαρτώμενος καρκίνος του μαστού ευθύνεται για το 20% των περιστατικών του καρκίνου του μαστού. Πρόκειται για μια από τις επιθετικές μορφές της νόσου η οποία σε προχωρημένα στάδια είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Για τον λόγο αυτό οι ειδικοί εκτιμούν ως πολύ ελπιδοφόρα τα πρώτα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές. «Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για φάρμακα όπως το T-DM1, τα οποία σταματούν την εξέλιξη της νόσου με ταυτόχρονη βελτίωση της ζωής των ασθενών» σημείωσε ο καθηγητής Πολ Ελλις, του Guy’s Hospital του Λονδίνου.

Οι κλινικές δοκιμές του φαρμάκου συνεχίζονται, ενώ η παρασκευάστρια εταιρεία ελπίζει να  έχει καταθέσει την αίτηση για έγκριση της κυκλοφορίας του μέχρι το τέλος του έτους.

Image: indiantvtoday, Πηγή: myhnews

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP