Διπλάσιος ο κίνδυνος γενετικών ανωμαλιών μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση

Ο κίνδυνος γενετικών ανωμαλιών τριπλασιάζεται όταν οι υποψήφιες μητέρες
καταφεύγουν σε χρήση θεραπειών γονιμότητας χαμηλού κόστους

Ο κίνδυνος γενετικών ανωμαλιών για τα βρέφη που έχουν προκύψει ύστερα από θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι διπλάσιος, συγκριτικά με τα παιδιά που έχουν γεννηθεί υπό φυσιολογικές διαδικασίες σύλληψης, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο New England Journal Medicine.


Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος γενετικών ανωμαλιών ανέρχεται στο 7,2% για τα ζευγάρια που τεκνοποιούν με εξωσωματική γονιμοποίηση, συγκριτικά με το 5,8% για την φυσιολογική διαδικασία γονιμοποίησης. Το ποσοστό αυξάνεται στο 9,9% όταν η εξωσωματική γονιμοποίηση περιλαμβάνει την χρήση σύριγγας για την εισαγωγή του σπερματοζωαρίου στο ωάριο.

Ωστόσο, η τεχνική της ταχείας κρυοσυντήρησης των εμβρύων μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών, περιλαμβανομένης της εγκεφαλικής παράλυσης και των καρδιακών παθήσεων.

Πάντως ο κίνδυνος γενετικών ανωμαλιών τριπλασιάζεται όταν οι υποψήφιες μητέρες καταφεύγουν σε χρήση θεραπειών γονιμότητας χαμηλού κόστους όπως η κιτρική κλομιφαΐνη (για την πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας κατ’ οίκον), χωρίς ιατρική επίβλεψη.

Ο επικεφαλής των ερευνητών Δρ Μάικλ Ντέιβις εξηγεί ότι η συχνότητα των εξωσωματικών γονιμοποιήσεων έχει διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Βέβαια στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν προκύπτουν γενετικά προβλήματα και τα παιδιά που γεννιούνται με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή χαίρουν άκρας υγείας.

Σκοπός της μελέτης εξάλλου ήταν να εξεταστούν οι διαφορές μεταξύ των διαθέσιμων τεχνικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ώστε στο μέλλον τα ζευγάρια να λαμβάνουν πιο εύστοχες αποφάσεις ως προς την δυνατότητα τεκνοποίησης.
Image: momatlastmyhnews

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP