Μέχρι πότε μπορεί να συνεχίσει το θηλασμό;

Απαντά η συντακτική ομάδα του
Η τρίτη κόρη μου είναι 34 μηνών και συνεχίζει τον θηλασμό. Μέχρι πότε μπορεί να συνεχίσει το θηλασμό γιατί δεν δείχνει καμιά διάθεση να σταματήσει;
Αγγελική Κ.., Αθήνα
01/06/2012

Φίλη Αγγελική,
να σου ζήσουν τα κοριτσάκια σου και πολλά συγχαρητήρια για τους 34 μήνες θηλασμού του τρίτου!!

Το πότε θα είναι έτοιμο ένα παιδί να αποθηλάσει, κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει, ο θηλασμός όμως μπορεί να συνεχίζεται για όσο διάστημα είναι αμοιβαία επιθυμητό από μητέρα και παιδί, δηλαδή και μετά τα δεύτερα, τα τρίτα ή και περισσότερα κεράκια του παιδιού!

Το μητρικό γάλα και ο θηλασμός καλύπτουν διατροφικές και συναισθηματικές ανάγκες του παιδιού καθ' όλη τη διάρκειά τους και μπορούν να συνεχιστούν (παράλληλα με στερεές τροφές) χωρίς περιορισμό μέχρι τη στιγμή που είτε το νήπιο θα νιώσει έτοιμο να αποθηλάσει είτε η μητέρα αποφασίσει να διακόψει το θηλασμό.

Στατιστικά έχει φανεί πως ο άνθρωπος αποθηλάζει κατά μέσο όρο στα 4,2 έτη. Από εμάς λοιπόν, καλή συνέχεια!!
Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"

2 σχόλια :

Ανώνυμος ,  1/6/12 13:28  

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/05/2012, 05:45
http://www.tovima.gr/science/article/?aid=458498

ti exet na peite gia ayto?

Μαριάνθη ,  11/6/12 15:16  

Τί να έχουμε να πούμε καλή μου; Το θέμα ψυχολογία (και ειδικά η παιδική) δεν μπορεί να αναλυθεί μόνο με βιβλία και πτυχία... πρέπει να το βλέπουμε και στην πράξη ε;!

Με ενοχλεί που οι ψυχολόγοι λειτουργούν με παρωπίδες στο θέμα θηλασμός!!

Αν προσέξεις οι απόψεις τους των ψυχολόγων είναι που έρχονται σε αντίθεση με των υπολοίπων, αλλά προσωπικά όσα παιδιά έχω γνωρίσει που θήλασαν για χρόνια, (ναι στον κύκλο μου έτυχε να είμαστε αρκετές που εμπιστευτήκαμε τα μικρά μας!!) μια χαρά παιδάκια είναι χωρίς προβλήματα, ευγενικά και τετραπέρατα :) Δεν τους δημιουργήθηκε ούτε προσκόλληση ούτε εξάρτηση ούτε τίποτε, τουναντίον!!

Φιλικά,
Μαριάνθη

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP