Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους


Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF για τα Δικαιώματα των Παιδιών

Τα παιδιά μαθαίνουν, συζητούν, προτείνουν, σχετικά με τα Δικαιώματά τους

Με αφορμή την επέτειο της υιοθέτησης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, προκηρύσσει διαγωνισμό στα σχολεία όλης της χώρας με θέμα «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους».


Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα της UNICEF προτρέπει μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας να εκφραστούν δημιουργικά για τα δικαιώματά τους. Θα προηγηθεί ενημέρωση των παιδιών από τους εκπαιδευτικούς τους, πάνω στις αρχές και το περιεχόμενο της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των πρώτων τάξεων του δημοτικού καλούνται να δημιουργήσουν με ομαδικές εργασίες μια αφίσα, της τρίτης και τετάρτης δημοτικού ένα παραμύθι και της πέμπτης και έκτης ένα βιβλίο με λόγια και εικόνες ή μια εφημερίδα για το πώς φαντάζονται τα δικαιώματά τους και τι ζητούν από τους μεγάλους, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλους μας.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση, εξοικείωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών της προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με τα δικαιώματά τους μέσα και έξω από το σχολείο, στην Ελλάδα και τον κόσμο έτσι όπως καθορίζονται στη διεθνή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού που έχει επικυρώσει και η χώρα μας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όλες οι εργασίες θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό σημείο της Αθήνας σε ημερομηνία κοντινή της 20ης Νοεμβρίου, επετείου της υιοθέτησης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ενώ τα καλύτερα έργα των παιδιών θα βραβευθούν από ειδική επιτροπή.

Ημερομηνία αποστολής των έργων από τα σχολεία στη UNICEF: Α. Δημητρίου 8 & Τζ. Κέννεντυ 37, 16121 Καισαριανή, έως την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012.

Εκατοντάδες ομαδικές εργασίες από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες, σχολεία μονοθέσια, σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές έχουν ήδη φθάσει στα γραφεία της UNICEF. Μέσα από τα έργα τους τα παιδιά μας στέλνουν το μήνυμα: "είναι στο χέρι μας να ξαναβρούμε το χαμόγελό μας".

Για ότι νεότερο μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα UNICEF


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP